Orientační nabídka


 

Dálnice D8 v roce 2013 – hodně optimistická varianta

1
Starostové obcí dotčených výstavbou dálnice D8, hejtmanka Jana Vaňhová, zástupci ministerstva dopravy a Ředitelství silnic a dálnic a poprvé také poradce ministra a předseda sdružení Děti Země Miroslav Patrik se sešli ve Vchynici na informativním jednání o dostavbě dálnice.
 

 
 

Tisková zpráva z 11. února 2011

 

Hejtmanka Vaňhová hned v úvodu připomněla, proč je dostavba klíčovou záležitostí: „Dálnice je prioritou pro Ústecký kraj. Čekáme, že ministerstvo stanoví závazný termín dokončení a dodrží jej. Do té doby ale nelze zapomínat na obyvatele obcí na objízdných trasách, kteří trpí nadměrnou dopravou, jež jim ničí silnice a ohrožuje jejich zdraví. Jejich ochranu by mělo ministerstvo řešit v první řadě.“

V první části jednání informovalo ŘSD o postupu při vyřizování nového územního rozhodnutí pro nedokončený úsek dálnice. Žádost bude podána na Stavební úřad Lovosice v průběhu března. Se všemi lhůtami by potom mohlo nabýt právní moci na přelomu června a července. Záleží však na tom, zda se nikdo neodvolá. Miroslav Patrik, který jako poradce ministra je spoluodpovědný za přípravu podkladů, se však v tomto směru konkrétně nevyjádřil, proto je možné, že se celý proces opět zkomplikuje. ŘSD připustilo, že termín dostavby zveřejněný v ministerské Superkoncepci, tedy rok 2013, je sice možný, ale v tuto chvíli hodně optimistický. Na dokončení křižovatky u Řehlovic je potřeba minimálně 30 měsíců.

Dále se diskutovalo nad opravami poničených silnic, které slouží jako objízdné trasy. ŘSD připustilo, že na některé z nich peníze má a s jejich opravami se začne hned na jaře. Další silnice II. a III. tříd, které nebyly stanovené jako objízdné, nicméně řidiči je tak přesto využívají, však bude muset ze svého rozpočtu zaplatit kraj.

Ne ve všech bodech se podařilo dojít ke shodě všech zúčastněných, přesto jsou informace, které na jednání zazněly, pro starosty důležité. Další informativní schůzka se uskuteční v červnu, kdy by měl být jasný vývoj ve věci územního rozhodnutí.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 11.2.2011 / 11.2.2011 | Účinnost do: 28.2.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém