Orientační nabídka


 

Další jednání poradního orgánu hejtmana pro seniory a zdravotně postižené

001
Hlavními tématy setkání poradního orgánu bylo mimo jiné zorganizování preventivní akce pro seniory a zdravotně postižené v prostorách krajského úřadu, které by zahrnovalo promítání filmu Šmejdi a zároveň přednášku psychologa. Uskutečnit by se mělo v průběhu prázdnin.
Tisková zpráva ze dne 18. června 2013
 

 
 

Jednání se kromě předsedy poradního orgánu Pavla Csonky, který je zároveň předsedou Výboru pro zdravotnictví a sociální věci Ústeckého kraje, zúčastnil také hejtman Oldřich Bubeníček. Ten si vyslechl i další nápady ohledně preventivní činnosti, které by se daly realizovat v rámci dotačního programu Ústeckého kraje Prevence kriminality ve spolupráci s obcemi a městskou policií. „Vítám každou aktivitu, která pomůže ochránit ohroženou skupinu našich obyvatel,“ řekl hejtman. Zazněly i další nápady na zlepšení života seniorů a zdravotně postižených, například senior pasy či senioři v dopravě. Zástupci zdravotně postižených zase upozornili na nutnost myslet na hendikepované při rekonstrukcích budov a označování kanceláří.  

Do poradního orgánu jsou zapojené Výbor ZÚK pro zdravotnictví a sociální věci, Komise sociální a zdravotní RÚK, Krajská rada osob se zdravotním postižením, Rada seniorů Ústeckého kraje, Svaz důchodců ÚK a Česká federace Spastic Handicap o.s.

Cílem činnosti poradního orgánu hejtmana pro seniory a zdravotně postižené občany budou zvýšení koordinace a pravidelné setkávání, kde budou dotčené orgány v rámci svých kompetencí a možností řešit potřeby seniorů a zdravotně postižených občanů. Důležitá bude také podpora při jednání s orgány státní správy či místní samosprávy v Ústeckém kraji.

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Hejtman Oldřich Bubeníček a předseda poradního orgánu Pavel Csonka (vpravo)

01

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 18.6.2013 / 18.6.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém