Orientační nabídka


 

Děčín ovládla zahradnická a zemědělská výstava Libverda 2012

001
Již 23. ročník tradiční děčínské výstavy si nenechalo ujít během uplynulého víkendu více než osm tisíc návštěvníků ze širokého okolí. Slavnostního pátečního zahájení se za Ústecký kraj zúčastnili radní pro oblast školství, mládeže a sportu Petr Jakubec a radní pro regionální rozvoj a cestovní ruch Radek Vonka.
Tisková zpráva ze 17. září 2012
 

 
 

Organizátorem výstavy je Střední škola zahradnická a zemědělská Antonína Emanuela Komerse, Děčín – Libverda, která je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje.

 

Letošní výstava byla obohacena o expozici ke 165. výročí organizovaného včelařství na Děčínsku. Z dalších zájmových sdružení se již tradičně účastnili i chovatelé akvarijní rybiček a chovatelé okrasného ptactva.

 

Největší pozornost návštěvníků vzbuzovala vystavená těžká zemědělská technika a obrovský sortiment drobné zahradní mechanizace. Děti obdivovaly drobná hospodářská zvířata, ale také vystavený skot, kozy a selata. „Pro mnohé děti to bylo možná poprvé, kdy uviděly živá zvířata, která byla v nedávné minulosti běžnou součástí života na vesnici,“ řekl ředitel pořádající školy Libor Kunte.

 

Akce se pravidelně koná ve spolupráci s Okresní Agrární komorou, Českým zahrádkářským svazem a  Českým svazem chovatelů drobného zvířectva.

 

01
Zahájení výstavy Libverda 2012 se zúčastnila celá řada významných hostů (zleva):

ředitel Libor Kunte, radní Radek Vonka, primátor Děčína František Pelant, radní Petr Jakubec, náměstek primátora Pavel Sinko, náměstkyně primátora Hana Cermonová, senátor Jaroslav Sykáček a další.

01
Radní při prohlídce výstavy s ředitelem

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 17.9.2012 / 17.9.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém