Orientační nabídka


 

Děčínská škola uspořádala první ročník soutěže Gastro Labe

foto
Střední škola řemesel a služeb Děčín, příspěvková organizace Ústeckého kraje, ve spolupráci s obchodním centrem Pivovar Děčín pořádala I. ročník gastronomické soutěže Gastro Labe 2016. Jedná se o první gastronomickou soutěž v Ústeckém kraji pro žáky středních odborných škol v oborech kuchař, číšník, cukrář.
 

 
 

V prostorách děčínského obchodního centra Pivovar soutěžily školy ze tří regionů republiky z kraje Ústeckého, Libereckého a Prahy. Všechny odborné soutěže byly určeny pro družstva z daných odborných škol. Dvoudenní soutěž přinesla řadu pozoruhodných výkonů, které potěšily nejen oko, ale samozřejmě i chuťové pohárky. První den byl spíše v duchu odlehčeném, kdy se soutěžilo v pojídání bramborových šišek na čas, a druhý den se soutěžící utkali v rámci svých oborů a museli plnit na čas zadané úkoly, které hodnotila odborná porota.  


V rámci disciplíny oboru kuchař měli soutěžící za úkol vytvořit poctivý hamburger, skládali odborný test a smyslově hodnotili suroviny a potraviny se zavřenýma očima. Družstvo (dvojice) muselo připravit čtyři porce poctivého hamburgeru v časovém limitu 30 minut. Mezi zúčastněnými kuchaři obsadili první příčku Jiří Eichler a Jakub Jansa z děčínské Střední školy řemesel a služeb.

 

Družstvo cukrářů muselo připravit tabuli na téma: „Svatební tabule“. Svatební stůl musel obsahovat – dort, mísu svatebních koláčků a cupcakes na dané téma. Zvítězily Barbora Dupačová a Barbora Kaděrová.

 

Soutěžní družstvo číšníků muselo připravit a naservírovat hostům dvě porce studeného předkrmu dle trendů současné gastronomie a dále načepovat hostům dvě piva o obsahu 0,3 l. Časový limit na provedení obou soutěžních úkolů byl 20 minut. První příčku obsadily žákyně z liberecké střední školy Barbora Danitová a Lucie Adamová.

 

Zdroj: Mgr. Miloš Dočekal, Střední škola řemesel a služeb Děčín


foto
V soutěži Gastro Labe 2016 změřili své síly soutěžící ze třech krajů republiky.

foto
Kuchaři měli za úkol připravit poctivý hamburger v časovém limitu 30 minut.

foto
No neochutnali byste?

foto
Odborná porota byla v dobré náladě. Soutěžícím se podařilo potěšit nejen oko, ale i jejich chutě.

foto
Ve své kategorii soutěžili také číšníci.

foto
Jedním ze soutěžních úkolů bylo
načepovat hostům dvě piva o obsahu 0,3 l.

foto
Milovníci sladkého by si přišli na své. Cukrářky měly za úkol připravit svatební tabuli.

 

 

 

 

 

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 24.2.2016 / 24.2.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém