Orientační nabídka


 

Děčínská speciální škola je díky Ústeckému kraji v novém

001
Nové a modernější prostory má nyní k dispozici Speciální základní a mateřská škola v Děčíně, příspěvková organizace Ústeckého kraje, kde byla dnes slavnostně ukončená kompletní rekonstrukce. Symbolického přestřihnutí pásky se zúčastnil radní pro školství, mládež a sport Petr Jakubec.
Tisková zpráva ze dne 21. 10. 2010
 

 
 

Kompletní rekonstrukce zahrnovala opravu tří objektů a dále přístavbu nových šaten. Nezapomnělo se na výměnu oken, topení, nové dveře, omítky, obklady, dlažby, PVC, zateplení a další potřebné práce.  Zhotovitel upravil i venkovní prostory, kde vzniklo sportovní hřiště.

Rekonstrukce trvala jeden rok, začala v červenci roku 2009. Vyžádala si celkem 33 milionů korun. Vše hradil Ústecký kraj ze svého rozpočtu. Zhotovitelem rekonstrukce byla firma North stav a.s.

Jsem rád, že na rekonstrukci děčínského speciálního zařízení se v rozpočtu našeho kraje našly potřebné finanční prostředky, které pomohly zlepšit zázemí nejen zdejším žákům, ale hlavně pedagogickým pracovníkům, kteří si k výkonu své práce důstojné prostředí zaslouží,“ řekl v úvodu slavnostního ceremoniálu radní Petr Jakubec.

Speciální školu v Děčíně navštěvuje celkem 140 žáků, které učí 37 učitelů. Dětem se podle ředitele nové prostředí moc líbí, mají k dispozici lepší sociální zázemí, barevné třídy i chodby a moderní vybavení. Navíc je nyní škola plně bezbariérová.

Nejvíce jsem pyšný na kvalitní magnetické tabule, které mohou sloužit i jako projekční plátno. V případě potřeby mi stačí notebook a projektor a mohu je využít, jak potřebuji. Údajně mají být i nerozbitné, tak uvidíme,“ směje se ředitel Speciální ZŠ a speciální MŠ v Děčíně Roman Stružinský. V několika třídách je i přístup na prostorné balkóny, kam ale děti bez dohledu dospělého nesmí.

Před kompletní rekonstrukcí byl objekt prázdný a v katastrofálním stavu. Ústecký kraj se na základě vyhodnocení rozhodl budovu opravit a vytvořit v ní moderní zázemí pro speciální školu.

Jsem rád, že se v rozpočtu Ústeckého kraje našly finanční prostředky na tuto důležitou investici v našem městě,“ dodal primátor Děčína Vladislav Raška.

Kromě radního Petra Jakubce se slavnostního ukončení zúčastnili členové Zastupitelstva ÚK Oldřich Bubeníček a Petr Husák, ředitel Krajského úřadu Ústeckého kraje Milan Zemaník, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Štěpán Harašta a vedoucí investičního odboru Jiří Smrčka.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

01
Delegace Ústeckého kraje na slavnostním ukončení rekonstrukce (zprava): Petr Jakubec, Milan Zemaník, Oldřich Bubeníček, Petr Husák, primátor Děčína Vladislav Raška a Jiří Smrčka.

02
Radní Petr Jakubec při svém úvodním slovu.

03
Vstup do opravené budovy speciální školy.

04
Radní spolu s ředitelem školy Romanem Stružinským přestřihávali pásku.

04
Zahájení prohlídky opravených prostor.

05

06
Prostor nových šaten.

07
07
08
Moderní třídy.

09

09
Pohled na balkóny zvenku.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 21.10.2010 / 21.10.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém