Orientační nabídka


 

Děčínský zámek hostil Cenu Ď

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Cena Ď
Vítězové krajského kola Ceny Ď jsou po slavnostním ceremoniálu na děčínském zámku již známi. Nositeli cen v Ústeckém kraji se stali Vojtěch Paukner a Tomáš Kučera za projekt Milý Ježíšku. Městskou Cenu Ď převzal z rukou primátorky města Marie Blažkové Aleš Černohous.
Tisková zpráva ze dne 27. dubna 2016
 

 
 

Cena Ď je česká cena určená mecenášům a dobrodincům v oblasti kultury, charity, vědy, vzdělávání a morálních hodnot v ČR. Záštitu nad akcí převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Ústecký kraj zde byl prezentován také jako podporovatel nové „mimořádné ceny Ď Ústeckého kraje 2016“. Generálním partnerem Ceny v Ústeckém kraji 2016 je město Děčín, které na sebe současně vzalo roli hostitele poskytnutím prostor a pohoštění. V Ústeckém kraji bylo v roce 2016 přihlášeno celkem 22 nominací.

V prostorách zámku si tak pro ocenění Martin Kučera a Vojta Paukner za projekt Milý Ježíšku. Ten je určen pro dětské domovy. Přání dětí jsou plněna lidmi, což je mnohdy více, než dárek samotný. „Moc se nám tento projekt líbí, oslovil širokou veřejnost bez rozdílu věku, místa bydliště, postavení. Někteří dárci jsou v písemném kontaktu s obdarovaným dítětem i po ukončení projektu,“ prozradila Romana Silvarová z oddělení kancelář primátorky a cestovního ruchu Statutárního města Děčín.

Městskou cenu získal fotograf, grafik, lektor počítačových kurzů Aleš Černohous. Je členem týmu koordinační skupiny osob se zdravotním postižením komunitního plánování v Děčíně, kde se zaměřuje na odstraňování architektonických bariér v Děčíně a okolí. Je autorem brožury České Švýcarsko bezbariérové.

Finálová ceremonie se odehraje 24. června od 14.30 hodin na Nové scéně Národního divadla v Praze pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana. Cenu Ď přijal v minulosti například prezident Václav Havel či kardinál Dominik Duka.

01
Aleš Černohous přebírá Cenu Ď z rukou děčínské primátorky Marie Blažkové.

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 27.4.2016 / 27.4.2016 | Zveřejnit od-do: 27.4.2016-26.5.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém