Orientační nabídka


 

Děčínský zámek patřil oslavě floristů

001
V Děčíně byl slavnostním galavečerem zakončen 41. ročník Mistrovství floristů České republiky Děčínská kotva 2012, který se konal pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové. Během dvouhodinového programu se všichni přítomní dozvěděli, kdo v současnosti patří v oblasti floristiky k těm nejlepším.
Tisková zpráva z 18. května 2012
 

 
 

„Jako žena v politice květiny dostávám často a při nejrůznějších příležitostech. Nebudu vám tvrdit, že se mi to nelíbí. Naopak. Kytice mi dokážou udělat velkou radost a neznám snad ženu, kterou by nepotěšily. Ovšem my dokážeme ocenit hlavně výsledek, kytici, kterou si dáme do vázy. Už ale nepřemýšlíme nad tím, kdo ji uvázal, proč vybral právě tyto květiny a barvy a co měly vyjadřovat,“ řekla při zahájení slavnostního vyhlašování výsledků Jana Vaňhová.

Vyvrcholením večera bylo vyhlášení mistrů floristů ve věkových kategoriích junior a senior. Za juniory se z vítězství mohl radovat Ondřej Čerňák ze Střední školy zahradnické a zemědělské Antonína Emanuela Komerse v Děčíně – Libverdě. Tím si zajistil postup na Eurofleurs 2013. U seniorů bodoval Jaromír Kokeš ze Studia Ammi s.r.o. Brno.

Galavečer se odehrál ve velkém sále jižního křídla děčínského zámku, kde byla teprve nedávno dokončena rozsáhlá rekonstrukce.

V soutěžních disciplínách bojovali o co nejlepší umístění kromě zástupců České republiky také účastníci ze Slovenska. Z toho měla radost delegace ze Žilinského samosprávného kraje v čele s předsedou Jurajem Blanárem, která je na dvoudenní návštěvě Ústeckého kraje na pozvání hejtmanky.

„A protože si uvědomuji, jak významnou akcí v Ústeckém kraji Děčínská kotva je, zahrnula jsem ji do programu návštěvy delegace ze Žilinského samosprávného kraje,“ přivítala Juraje Blanára Jana Vaňhová.

Galavečer obohatila svým vystoupením zpěvačka Yvonne Přenosilová.

Vyhlašovatelem soutěže je Svaz květinářů a floristů ČR, organizátorem Střední škola zahradnická a zemědělská A. E. Komerse Děčín – Libverda, příspěvková organizace Ústeckého kraje. Hlavními partnery akce byly Statutární město Děčín, Ústecký kraj a Záměk Děčín.

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

01
Předsedu Žilinského samosprávného kraje Juraje Blanára (první zleva) na děčínském zámku vítala hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová (zcela v pravo). Spolu s ní slovenskou delegaci vítali (zprava vedle paní hejtmanky) primátor města Děčína František Pelant s manželkou, poslanec Parlamentu ČR a předseda Výboru pro zahraniční vztahy ZÚK Jaroslav Foldyna, náměstek primátora Pavel Sinko a náměstkyně primátora Hana Cermonová (zcela vlevo).

02

03
Ředitel Střední školy zahradnické a zemědělské A. E. Komerse Děčín Libverda Libor Kunte (zcela vpravo) ukazuje hostům práce soutěžících, které byly vystavené v prostorách děčínského zámku. O tomto víkendu si je může prohlédnout i veřejnost.

02

05
Překvapení pro hejtmanku - slavný německý florista Klaus Wagener (druhý zleva) uvázal pro Janu Vaňhovou speciální kytici.

 

Další foto: Rostislav Kakara

06
Jana Vaňhová a předseda Svazu květinářů a floristů ČR Jiří Horák předávali cenu Mistru floristovi junior Ondřeji Čerňákovi z děčínské střední školy.

01
07
Ceny předával i radní Radek Vonka.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 18.5.2012 / 18.5.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém