Orientační nabídka


 

Děčínský zámek plný květin – Děčínská kotva 2013

001
Již 42. ročník Mistrovství floristů České republiky – Děčínská kotva 2013 opět zakončil galavečer, na kterém byly slavnostně vyhlášené výsledky všech čtyř soutěžních disciplín v kategoriích junior a senior i speciální ocenění. Výtvory začínajících i profesionálních květinových designerů si mohou zájemci prohlédnout na výstavě, která na děčínském zámku potrvá až do neděle.
Tisková zpráva ze dne 17. května 2013
 

 
 

Letošní ročník se nesl ve znamení Floristiky čtyřmi smysly aneb pocta Otto Wichterlemu, slavnému vynálezci a vědci českého původu, který pro nás objevil kontaktní čočky. Právě jeho manželka, Linda Wichterlová, byla čestným hostem v hledišti a sama vyhlásila jednu ze speciálních cen.

Vrcholem večera bylo vyhlášení mistrů floristů junior a senior. Mezi juniory se z vítězství radovala Nela Novotná z České zahradnické akademie Mělník. Za seniory byl nejlepší Martin Rubeš ze společnosti Flowerbed s.r.o. Lanškroun.

Program sledovala řada významných hostů, mimo jiné hejtman Oldřich Bubeníček, primátor Děčína František Pelant, nechyběl ředitel Střední školy zahradnické a zemědělské A. E. Komerse Děčín – Libverda, příspěvková organizace Ústeckého kraje, Libor Kunte, předseda Svazu květinářů a floristů ČR Jiří Horák. V hledišti seděli i hosté ze zahraničí - Victor Julián Hernández León, velvyslanec Bolívarovské republiky Venezuela, Fermin Gabriel Quinones Sanchez, chargé d´affaires Kubánské republiky, a Slobodan Srdanovič, rada Velvyslanectví Bosny a Hercegoviny.

Galavečer obohatila svým vystoupením zpěvačka Petra Janů.

Vyhlašovatelem soutěže je Svaz květinářů a floristů ČR, organizátorem Střední škola zahradnická a zemědělská A. E. Komerse Děčín – Libverda, příspěvková organizace Ústeckého kraje. Hlavními partnery akce byly Statutární město Děčín a Ústecký kraj.

Letošní ročník se uskutečnil v rámci projektu „Floristika čtyřmi smysly“, který je financován z prostředků Evropské unie v rámci podpory z Fondu malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE.

Akce se konala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.

Foto: Ing. Pavlína Hulenová, VVAČ KH

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Hejtman Oldřich Bubeníček předával cenu a diplom Mistru floristovi - junior Nele Novotné.

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 17.5.2013 / 17.5.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém