Orientační nabídka


 

Děkan FEL ČVUT v Praze na návštěvě ústecké průmyslovky

1
Děkan Elektrotechnické fakulty ČVUT v Praze prof. Ing. Pavel Ripka, CSc. navštívil Střední průmyslovou školu, Resslova 5, Ústí nad Labem. Hlavním cílem jeho návštěvy bylo slavnostní předání desky s názvem školy označené čestným titulem Fakultní škola Elektrotechnické fakulty ČVUT v Praze řediteli Mgr. Bc. Jaroslavu Marešovi. Slavnostního aktu byl přítomen i zástupce ředitele Ing. Vlastimil Sekal.
 

 
 

Slavnostnímu předání předcházela prohlídka nejzajímavějších pracovišť obou středisek. Na středisku Stříbrníky si prof.Ripka za doprovodu vedoucího střediska a zástupce ředitele Ing. Martina Tůmy prohlédl odbornou učebnu logistických a finančních služeb a další učebny pro elektro a IT obory. Středisko Resslova se pochlubilo, např. centrem dopravní přípravy, novými školními dílnami, moderně vybavenými elektrolaboratořemi a multimediálním přednáškovým sálem pro sto posluchačů.

Návštěva děkana FEL ČVUT v Praze na škole byla vyvrcholením půlročního jednání mezi pracovníky obou škol dovršené udělením statutu Fakultní škola FEL ČVUT v Praze v dubnu 2013. Ústecká průmyslovka se zařadila mezi pět  fakultních škol v celé České republice a jako jediná je nositelem tohoto titulu v Ústeckém kraji.

Smyslem naší spolupráce s FEL ČVUT v Praze je nejen co nejlépe připravit naše absolventy pro studium na vysoké škole, ale i zefektivnit odbornou výuku pro ty, kteří budou hledat zaměstnání po skončení střední školy. K tomu nám určitě pomůže zapojení žáků, ale i pedagogů do společných projektů na půdě obou škol. Další možnosti nabízejí i neformální setkávání pedagogů.

Čestný titul pro školu mnoho znamená, zvláště v době, kdy řada absolventů nenachází uplatnění na trhu práce. Nás zatím tento problém nepálí, ale musíme myslet na budoucnost našich absolventů, tedy i na budoucnost naší školy.

Ing. Vlastimil SEKAL, zástupce ředitele

Mgr. Jaroslav Mareš, ředitel školy

1

2

3

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 23.9.2013 / 23.9.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém