Orientační nabídka


 

Delegace Ústeckého kraje navštívila Ostródu a zúčastnila se oslav bitvy u Grunwaldu

foto
Delegace Ústeckého kraje v čele s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem přijala pozvání partnerského regionu Ostróda a přicestovala do Polska, kde došlo jak na prohlídku významných projektů realizovaných z prostředků Evropské komise, tak návštěvu rekonstrukce bitvy u Grunwaldu.
Tisková zpráva ze dne 21. července 2016
 

 
 


Hlavní oblastí Smlouvy o spolupráci s regionem Ostróda v Polsku je regionální rozvoj a cestovní ruch. Vzájemná dohoda o spolupráci mezi Ústeckým krajem a okresem Ostróda byla slavnostně podepsána v květnu 2014. V lednu 2015 došlo k podpisu smluv o spolupráci mezi středními školami Ústeckého kraje a okresu Ostróda. „Jsem rád, že spolupráce s naším partnerským regionem je na tak dobré úrovni nejen v oblasti cestovního ruchu, ale také v oblasti spolupráce mezi středními školami, která se v budoucnu ještě rozšíří,“ zhodnotil setkání hejtman Oldřich Bubeníček. „Region Ostródy je stvořen pro turistiku, cykloturistiku i agroturistiku, je zde řada jezer, kanálů a spousty zajímavých míst k vidění. Určitě stojí za to sem zavítat,“ dodal hejtman. 

 

Jedním z bodu programu čtyřdenní návštěvy delegace Ústeckého kraje byly oslavy vítězné bitvy u Grunwaldu, jedné z nejvýznamnějších bitev polské historie, dále prohlídka dokončených projektů s podporou EU a projížďka kanálem Ostróda – Elblag, který je turistickým lákadlem světového formátu.

Letos se v rámci stánku Ústeckého kraje prezentoval také právě partnerský polský region Ostróda na cestovním veletrhu v Drážďanech a v Praze. Ukázal zde jak své turistické tipy, tak maketu unikátního lodního výtahu. Na podzim 2016 se bude Ústecký kraj prezentovat na veletrhu cestovního ruchu v Ostródě.


foto
Hejtman Oldřich Bubeníček a vpravo starosta okresu Ostróda Andrzej Wiczkowski.

foto
Rekonstrukce slavné bitvy u Grunwaldu z roku 1410.

foto
Projížďka kanálem Ostróda – Elblag je turistickým lákadlem.

foto

foto
Ostróda je podobně jako Ústecký kraj rájem cyklistů.


 

 

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 21.7.2016 / 21.7.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém