Orientační nabídka


 

Delegace Kubánské republiky zavítala do Ústeckého kraje

foto
Chargé d′affaires Kubánské republiky Felix Andres Leon Carballo navštívil Ústecký kraj. Nejdříve s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem pohovořili o aktuálních tématech jak v ústeckém regionu, tak na Kubě. Poté si kubánská delegace prohlédla prostory Střední průmyslové školy stavební a Střední odborné školy stavební a technické v Ústí nad Labem.
Tisková zpráva ze dne 18. dubna 2017
 

 
 


Spolu s velvyslancem přijela jeho manželka Raisa Zhukovskaya a konzulka velvyslanectví Kubánské republiky v ČR Evelyn León Pérez s manželem. Setkání se také účastnila předsedkyně Společnosti česko-kubánského přátelství Jitka Hanousková. Jednání se dotklo aktuálních témat zejména z oblasti školství, zdravotnictví a dopravy. Chargé d′affaires v úvodu návštěvy ocenil konkrétní výsledky uplynulého volebního období a zejména zprovoznění dálnice D8 a s tím spojené zrychlení na své cestě. Velvyslanec také pohovořil o nárůstu počtu turistů na Kubě až o 93%, kdy v minulých letech zemi navštívily dva miliony turistů a v loňském roce do země přicestovaly téměř čtyři miliony turistů. „Na tento turistický boom musíme reagovat navýšením ubytovacích zařízení, ale také například modernizací a rozšiřováním výroby piva, o které je stále větší zájem. Velká část kubánského piva se vyrábí právě z českého chmele,“ popsal zvýšenou poptávku po pivu chargé d′affaires Kubánské republiky Felix Andres Leon Carballo.

Poté se delegace přesunula na prohlídku Střední průmyslové školy stavební a Střední odborné školy stavební a technické v Ústí nad Labem, kde se hostům věnoval ředitel školy Vítězslav Štefl. Nejdříve krátce představil historii školy a seznámil přítomné s učebními a studijními obory školy a zejména popsal výhody spolupráce školy a firem. „I díky spolupráci školy s desítkami firem mají už někteří žáci, kteří se zde učí, jistotu budoucího zaměstnání a já jsem rád, že se můžeme prezentovat takto výjimečnou školou, která vychovává budoucí generace šikovných a kvalifikovaných řemeslníků, po kterých je na trhů narůstající poptávka,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček. „Škola se ubírá přesně tím směrem, který se snaží prosadit současná kubánská vláda. Vysoké školy nám produkují nadbytek inženýrů, ale chybí nám kvalifikovaní řemeslníci a tento deficit se snažíme napravit,“ dodal chargé d′affaires Carballo.

foto
Hejtman Oldřich Bubeníček vítá ve své pracovně chargé d′affaires Kubánské republiky Felixe Andrese Leona Carballa.

foto
Spolu s ním dorazila také konzulka velvyslanectví Kubánské republiky v ČR Evelyn León Pérez.

foto
Na jednání zazněla aktuální témata.

foto
Hejtman Oldřich Bubeníček a předsedkyně Společnosti česko-kubánského přátelství Jitka Hanousková.

foto
Ředitel školy Vítězslav Štefl vítá kubánského velvyslance.

foto
Hosté se mimo jiné seznámili s učebními a studijními obory školy.

foto
Prohlídka vybraných prostor školy.

foto

foto

foto
Žáci mají k dispozici velmi moderní přístroje.

foto

foto

foto

foto

foto



 

 

 

 

 

 

 

 




 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 18.4.2017 / 18.4.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém