Orientační nabídka


 

Delegace ze Zakarpatí navštívila Ústecký kraj

foto
V rámci projektu „Podpora rozvoje metody LEADER a její aplikace pro rozvoj venkova na Ukrajině“ navštívila delegace ze Zakarpatí Ústecký kraj. Akce byla zaměřena na seznámení ukrajinských partnerů s činností a představení území MAS SERVISO a příkladů dobré praxe na území MAS.
Tisková zpráva ze dne 26. října 2017
 

 
 


Aktivity MAS SERVISO navazují na Smlouvu o mezinárodní spolupráci mezi Ústeckým krajem a Zakarpatskou oblastní radou. Delegace navštívila Třebívlice, sídlo společnosti SERVISO, o. p. s., prohlédla si prostory základní a mateřské školy, Muzeum Českého granátu, Městský úřad v Třebenicích a dále navštívila Elektrárnu Ledvice a obce Řisuty, Hrobčice a Světec. Druhý den se delegace seznámila s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a zavítala také na Krajský úřad Ústeckého kraje, kde se sešla s 1. náměstkem hejtmana Martinem Klikou a předsedou výboru pro zdravotnictví Pavlem Csonkou.

 

„Velmi vítám spolupráci Ústeckého kraje se Zakarpatskou oblastí. Podnikáme další kroky navazující na podpis memoranda o spolupráci mezi oběma regiony a věřím v prohloubení spolupráce v konkrétních oblastech,“ řekl 1. náměstek hejtmana Martin Klika při společném setkání.

 

Na závěr byl v Bílině uskutečněn workshop ke shrnutí výsledků projektu, který je zaměřen na podporu vzájemných kontaktů s cílem pokračovat a prohloubit spolupráci, zvýšit povědomí a zviditelnit území jednotlivých partnerů. Jedním z témat workshopu byla i příprava realizace společných aktivit podporujících výchovu a vzdělávání dětí a mládeže pro zvyšování jejich kompetencí pro uplatnění na trhu práce, rozvoj společných aktivit v oblasti motivace a aktivace mladých nezaměstnaných lidí, prohloubení spolupráce s neziskovými organizacemi a podnikateli.

 

Projekt s názvem Podpora rozvoje metody LEADER a její aplikace pro rozvoj venkova na Ukrajině je realizován za ukrajinskou stranu ve spolupráci s Agenturou pro regionální rozvoj a přeshraniční spolupráci „ZAKARPATÍ“ Zakarpatské oblastní rady. Obě partnerské strany podepsaly k projektu společné memorandum a smlouvu o mezinárodní spolupráci v červnu 2017 za podpory představitelů politického vedení obou partnerských regionů.

foto
Vlevo 1. náměstek hejtmana Martin Klika a předseda výboru pro zdravotnictví Pavel Csonka.

foto

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 26.10.2017 / 26.10.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém