Orientační nabídka


 

Den bezpečnosti přilákal k Labi stovky dětí

Den bezpečnosti 2017
Na louce u střekovského nábřeží v Ústí nad Labem připravil Sbor dobrovolných hasičů Střekov pro předškoláky a děti z prvních tříd základních škol parádní podívanou na konec školního roku – 1. ročník Dne bezpečnosti. Asi největším lákadlem byl obří vojenský vrtulník, který v regionu pomáhal při povodních v roce 2013.
Tisková zpráva ze dne 23. června 2017
 

 
 

Akce se konala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Ten poděkoval organizátorům za uspořádání této náročné akce. Hejtman dětem popřál, aby si akci užily, aby se dozvěděly opět něco nového, například jaká je práce poříční policie či jaká je úloha vojenského vrtulníku, který je tu dnes k vidění. „Zážitky a informace, které tu dnes posbíráte, se vám jistě během prázdnin mohou hodit,“ pronesl ke stovkám dětí převážně z ústecké čtvrti Střekov hejtman Bubeníček.

Nejvíc obdivovatelů se shromáždilo před velkým vrtulníkem, který přiletěl na akci až z Centra leteckého výcviku v Pardubicích a tuto trasu zvládl za 45 minut. „Dětem ukážeme, jak vypadá tento kolos při práci a jak zachraňuje lidské životy,“ uvedl Antonín Bauer, starosta střekovských dobrovolných hasičů. Školáci mohli vidět ještě práci jednotlivých složek – městské policie, Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, poříční policie či samotných dobrovolných hasičů.

01
Obří vrtulník se dětem náramně líbil.

02
Po přistání ho obdivovaly nejen děti, ale také samotní hasiči a policisté.

 

03
Úvodní řeč měl na starost starosta střekovských dobrovolných hasičů Antonín Bauer (v pozadí vlevo) a pak i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

04
Děti fascinovala i práce policejního psovoda.

 

06
Dětem se předvedla i poříční policie.

07
První pomoc je velmi důležitá.

 

08
Školáci si vyzkoušeli i člunkový běh.

 

 


 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 23.6.2017 / 23.6.2017 | Zveřejnit od: 23.6.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém