Orientační nabídka


 

Den netradičních jazyků – nizozemština

001
V rámci projektu Brána jazyků organizovaného Okresní hospodářskou komorou Louny se odehrál na Obchodní akademii a Střední odborné škole gen. Fr. Fajtla v Lounech Den netradičních jazyků věnovaný nizozemštině. Žáci vybraných oborů strávili dopoledne s lektorkou Blankou Stroosnijder-Tomáškovou, která si připravila pestrý program.
Tisková zpráva z 25. února 2013
 

 
 

Projektový den byl zahájen přednáškou o Nizozemí, ve které se studenti dozvěděli mnoho zajímavých informací nejen z historie a geografie země, ale také z běžného života obyvatel nizozemského království. Své  znalosti si pak mohli ověřit v krátkém kvízu.

 

Po  přestávce následoval rychlý kurz nizozemštiny. Žáci byli seznámeni se základními pravidly výslovnosti, slovosledu a tvoření slov. Využili svých znalostí z němčiny a angličtiny a vyzkoušeli si vyplnit formulář v nizozemštině či porozumět článkům z časopisu.

 

A co studenty zaujalo nejvíce?

Systém povodňových hrází a daň z vody, kterou občané dotují nekonečné přečerpávání vody, technické zajímavosti jako např. protipovodňová vrata Moeslandkering chránící před povodněmi a silnými bouřemi z moře, stavba domů na speciálních pilotech, rozšiřování přístavu v Rotterdamu, dopravní infrastruktura, nizozemské fotbalové kluby, vztah Nizozemí k životnímu prostředí a kultuře a v neposlední řadě i podobnost nizozemštiny s němčinou a angličtinou.

 

Tento projekt je spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

 

Připravila: Mgr. Radka Nováková

01

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 25.2.2013 / 25.2.2013 | Účinnost do: 25.3.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém