Orientační nabídka


 

Den otevřených dveří neurologického oddělení teplické nemocnice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
1
V teplické nemocnici se konal celorepublikově koordinovaný projekt „30 dní pro prevenci a léčbu cévních mozkových příhod“ pořádaný pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Janou Vaňhovou.
 

 
 

 

Tisková zpráva ze 14. 5. 2009

V teplické nemocnici se odehrál celorepublikově koordinovaný projekt „30 dní pro prevenci a léčbu cévních mozkových příhod“ pořádaný pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Janou Vaňhovou.
Den otevřených dveří je součástí celosvětového projektu „STROKE AWARENESS DAY“. Teplická nemocnice je jedním z 35 subjektů, které se do této celostátní akce zapojily a to poměrně bohatým programem. Hejtmanka v doprovodu ředitele Krajské zdravotní Eduarda Reichelta a ředitele teplické nemocnice Karla Prokopa navštívila vybraná pracoviště nemocnice a především nadstandardně vybavené neurologické oddělení.

 

Krajská zdravotní si dala za cíl informovat širokou veřejnost o problematice mozkových příhod, zejména o možnostech prevence a nutnosti včasného zahájení léčby tohoto vážného onemocnění.  Proč je mozková mrtvice tématem dnešní doby? Důvodem jsou alarmující čísla. „Na světě dnes žije 80 miliónů lidí, kteří se potýkají s následky cévní mozkové příhody, přičemž  ročně přibývá 13 miliónů nových obětí. V České republice je výskyt této nemoci jeden z nejvyšších na světě. Velkou roli hraje přibývající počet obyvatel starších 60 let, ale také změna životního stylu. Je potřeba zlepšovat spolupráci nemocnic se zásahovou službou a kvalitu neurologické péče. Ústecký kraj chce v tomto ohledu zajistit do všech zdravotnických zařízení dostupnou a kvalitní péči pro všechny obyvatele,“přednesla na úvod hejtmanka.

 

Účastníci přednášek získali informace v oblasti prevence a léčby cévních mozkových příhod, zdravém životním stylu či životě po cévních mozkových příhodách. V nemocničním parku probíhaly ukázky terapie jízdou na koni neurologicky nemocných pacientů a za pomoci speciálně vycvičených psů například pro nevidomé, imobilní klienty, či pacienty trpícími záchvatovým onemocněním.

 

Prezentovala se zde i občanská pacientská sdružení CMP Teplice, společnost Parkinson – Klub Most, sdružení Arkadie Teplice a nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením.

 

 

Připravila: Soňa Poupětová

oddělení tiskových informací

kancelář hejtmanky Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

+420 475 657 741

poupetova.s@kr-ustecky.cz

 

1
Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Teplice, o. z.

2
Prohlídka pracoviště

3
Nezisková organizace ICTUS zabývající se rehabilitačním procesem postižených cévní mozkovou příhodou

4

Hiporehabilitace jsou již ověřeným nástrojem pro ovládání a koordinaci pohybů pacienta

5
Speciálně cvičený pes pro záchvatová onemocnění

6

Ukázka vozidel PČR, AČR a vozidel RZP Teplice

7

8
Setkání v prostoru nemocniční kaple

 

 

 

 
Zodpovídá: Soňa Poupětová
Vytvořeno / změněno: 15.5.2009 / 15.5.2009 | Zveřejnit od-do: 15.5.2009-15.6.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém