Orientační nabídka


 

Den regionů na EXPO 2010

1
V rámci desetidenní prezentace českých krajů v pavilonu České republiky na EXPO 2010 se 17. července uskutečnil celodenní program završený kvízovou soutěží. Spolu s dalšími zúčastněnými hejtmany zahájila celý Den regionů také hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.
 

 
 

Tisková zpráva z 19. července 2010

 

V rámci desetidenní prezentace českých krajů v pavilonu České republiky na EXPO 2010 se 17. července uskutečnil celodenní program završený kvízovou soutěží. Spolu s dalšími zúčastněnými hejtmany zahájila celý Den regionů také hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, a to slavnostním přestřižením pásky.

Při zahájení pozdravili přítomné generální komisař účasti České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO Pavel Antonín Stehlík, dále velvyslanec v Čínské lidové republice Libor Sečka a ředitel zahraničního zastoupení Czech Tourism Jiří Vávra.
Delegace Ústeckého kraje si prohlédla český pavilon, kde ji zaujala mimo jiné expozice českého nanovlákna v porovnání s čínským hedvábím. V rámci výstavy navštívila i neměcký, japonský a francouzský pavilon.
Kromě prohlídek pavilonů a vystavených exponátů se celý den nesl také v duchu setkávání a jednání. Delegace Ústeckého kraje se zúčastnila jednání hejtmanů zastoupených krajů s komisařem, velvyslancem a generálním konzulem Bohuslavem Mazánkem. Hejtmanka Jana Vaňhová poté samostatně hovořila s velvyslancem Sečkou o možnostech prohloubení spolupráce mezi Ústeckým krajem a Čínou v oblasti průmyslu, obchodu a turistického ruchu.
V neděli odletěla delegace kraje do provincie Anhui, kde dojde dnes, tj. 19. července, k podpisu deklarace o spolupráci.

 

Připravil:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

foto: Jiří Válka

1
Den regionů zahájili slavnostním přestřižením pásky hejtmani zúčastněných krajů: za Plzeňský kraj Milada Emerová, za Karlovarský Josef Novotný, hejtman Libereckého kraje Stanislavc Eichler a Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje

2
Zahájení přilákalo davy návštěvníků

3

4
Před obrázky dětí z Ústeckého kraje se s hejtmankou zastavil další člen delegace Ústeckého kraje, zastupitel a předseda kontrolního výboru Stanislav Rybák, velvyslanec Libor Sečka a generální konzul Bohumil Mazánek (vlevo)

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 19.7.2010 / 19.7.2010 | Účinnost do: 31.8.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém