Orientační nabídka


 

Den velvyslanců u hejtmanky Jany Vaňhové

001
Ústecký kraj navštívily významné osobnosti mezinárodní politiky. Jedná se o velvyslankyni Indonésie a velvyslance Indie. Obě delegace projevily zájem o úzkou spolupráci s naším regionem v různých oblastech. Hejtmanka Jana Vaňhová je otevřená každému jednání, které znamená nové možnosti pro Ústecký kraj.
Tisková zpráva z 8. prosince 2011
 

 
 

Setkání s velvyslankyní Indonésie Emerií W. A. Siregar zahájilo krátké představení Ústeckého kraje z úst hejtmanky, která se zaměřila na přírodní krásy, výrobu energie a průmyslovou zónu Triangle. Poté se role vyměnily a slovo si vzala velvyslankyně. Spolupráce mezi Indonésií a Ústeckým krajem začala již v roce 2008, kdy odstartoval projekt na podporu studentů. To dokazuje, že kraj není pro Indonésii žádnou neznámou, jak by se mohlo zdát. Emeria W.A. Siregar mnohokrát regionem projížděla a loni například navštívila Litoměřice.

 

Protože Indonésie má zájem o spolupráci především na hospodářské úrovni, zúčastnili se jednání také zástupci Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje – předseda František Jochman a ředitelka Martina Francírková. Předseda delegaci informoval o podnikatelském prostředí v kraji a zdůraznil zkušenosti se zahraničním obchodem díky blízkosti Německa.

 

„Ráda bych se při své příští návštěvě setkala se zástupci krajských podnikatelů,“ vyslovila přání velvyslankyně, která se hejtmanky mimo jiné zeptala, jaké jsou nástroje kraje na snížení vysoké nezaměstnanosti. „Především chceme lákat do regionu zahraniční investory, zvyšovat vzdělanost obyvatel, zejména v požadovaných oborech, a také klademe velký důraz na rozvoj cestovního ruchu, který v sobě skrývá obrovský potenciál,“ odpověděla Jana Vaňhová.

 

Na programu bylo poté setkání s velvyslancem Indie Venkatesanem Ashokem, který si v úvodu vyslechl krátkou prezentaci o Ústeckém kraji. Zaujalo ho, že se jedná o nejmladší region České republiky (průměrný věk 39,6 let). Indický velvyslanec se netajil tím, že má zájem o partnerství s Ústeckým krajem především v oblasti vzdělávání, proto na jednání přijal pozvání rektor Univerzity Jana Evangelisty Purkyně René Wokoun, který by rád navázal spolupráci s některou indickou univerzitou pro vzájemnou výměnu studentů pro studijní pobyty. 

 

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Tel.: 475 657 741, 734 412 962

ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Jednání s indonéskou velvyslankyní se kromě hejtmanky Jany Vaňhové zúčastnili zástupci Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje - ředitelka Martina Francírková (zcela vpravo) a předseda František Jochman.

02
03
Každý významný host se podepisuje do pamětní knihy Ústeckého kraje.

01
Indický velvyslanec s tlumočnicí Janou Novou

02
Na jednání přijal pozvání rektor ústecké univerzity René Wokoun.

03
Dárky od Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 8.12.2011 / 8.12.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém