Orientační nabídka


 

Den záchranářů bavil, pomáhal i zachraňoval

dz
Sedmý ročník Dne záchranářů přilákal i navzdory počasí na nábřeží pod děčínský zámek stovky návštěvníků. Na ně čekal rozmanitý program v podání složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje. Největší atrakcí byla bezesporu záchrana zraněného člověka z lodi pomocí vrtulníku.
 

 
 

Na hladině Labe se přítomným v praxi ukázalo vznášedlo, policejní potápěči poté z vody vyzvedli nevybuchlou munici. V Labi se předvedli i záchranářští psi, jenž pomohli zachránit tonoucího.

Rychlost a spolupráci museli předvést při vyproštění zraněného člověka z automobilu také hasiči a zdravotníci. Na Mariánské louce čekal na návštěvníky výcvik psů kynologů Policie ČR. Psi zastavili nebezpečného pachatele na útěku.

Lidé si mohli zkusit vzít do ruky opravdové zbraně, s nimiž chodí policisté do zásahu. Hasiči v historických uniformách pro změnu přivezli dobovou ruční stříkačku, lákadlo pro děti. Těm nejmenším se také líbilo, že si mohli vyzkoušet práci policistů při ověřování otisků či stop pachatele.

Den záchranářů se i letos konal pod záštitou Ústeckého kraje. Akce se zúčastnil náměstek hejtmana Stanislav Rybák i samotný hejtman Oldřich Bubeníček. Ten poté předal finanční šeky Krajskému ředitelství policie Ústeckého kraje, Hasičskému záchrannému sboru Ústeckého kraje a Krajskému sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústecký kraj v celkové ceně představující více než jedenáct milionů korun. Tato částka poslouží ke zlepšení a vetší efektivnosti práce složek IZS.    

Partnerem akce byla společnost NET4GAS.

Připravil: OMK

dz
Darovací listy přesahující hodnotu 11 milionů korun předal hejtman Oldřich Bubeníček šéfům složek IZS ÚK

a

Zahájení dne záchranářů se ujala děčínská primátorka Marie Blažková ...

b
... a náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák

c

f

m

k

h

j

z

g

v

i

r

p

g

s






 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 20.6.2015 / 20.6.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém