Orientační nabídka


 

Den s Ústeckým krajem zavítal na Lounsko

Dotační tituly Ústeckého kraje, doprava o opravy krajských silnic, nebo také cyklostezka Ohře, to byla témata Dne s Ústeckým krajem, který se odehrál na Lounsku. Jednalo se o výjezd vedení Ústeckého kraje na setkání se starosty okresu Louny, kde se nejen prezentovala témata a vize kraje, ale především řešilo to, co starosty v místě zajímá a trápí.
Tisková zpráva z 17. května 2023
01
 

Odkazy


 
 

 „Chceme se obcím a městům přiblížit a ukázat, že jsme připraveni jim naslouchat a řešit jejich starosti a také že u nás jsou dveře vždy otevřené. Jako krajská samospráva chceme s obcemi spolupracovat na konstruktivních řešeních pro naše občany,“ řekl ke konceptu Dnů s Ústeckým krajem hejtman Jan Schiller. Tato setkání se odehrají vždy jednou za měsíc postupně ve všech okresech Ústeckého kraje. Hejtmana doprovodili členové Rady Ústeckého kraje Jiří KulhánekLubomíra Mejstříková, Jiří Řehák, Radim LaiblIva DvořákováJan Růžička a Tomáš Rieger.

Po úvodní prezentaci měli starostky a starostové v diskuzi prostor zvednout témata, která je zajímají. Řeč byla např. o dostavbě dálnice D7 a následných opravách objízdných tras po silnicích v majetku kraje, o možnosti měst a obcí čerpat na své projekty krajské dotace, o plánované výstavbě cyklostezky Ohře, ale také o problematice Severočeské vodárenské společnosti. Vedení kraje doprovázeli také vedoucí odborů krajského úřadu, kteří na místě doplňovali konkrétní podrobnosti.

Další setkání, tentokrát na Teplicku, proběhne v polovině června.

1
Hejtmana Jana Schillera doprovázeli (zprava) náměstci Jiří Řehák, Jiří Kulhánek, náměstkyně Lubomíra Mejstříková, radní Radim Laibl, Jan Růžička, Tomáš Rieger a Iva Dvořáková

2
Starostové zaplnili v Kulturním domě Zastávka v Lounech celý sál

3

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 17.5.2023 / 17.5.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém