Orientační nabídka


 

Designérská soutěž přinese novou vizuální identitu a jednotný styl Ústeckého kraje

Ústecký kraj se rozhodl pro obměnu a modernizaci svého vizuálního stylu, který by měl reflektovat proměnu, kterou kraj prošel a která ho ještě čeká. Vyhlásil tedy „Soutěž na novou vizuální identitu Ústeckého kraje“, v rámci které oslovil pět vybraných designérů a studií se zkušenostmi v oboru vizuálních identit. Organizátorem a garantem soutěže je odborná společnost Czechdesign.
Tisková zpráva ze dne 12. května 2022
Czechdesign
 

 
 
„Rozhodli jsme se pro aktualizaci loga Ústeckého kraje a sjednocení krajské vizuální identity, protože logo, které používáme, je více než 20 let staré. Za tu dobu se nejen významně posunuly standardy a kvality grafické práce, ale především se proměnil celý náš region. Čeká nás transformace, stávající průmysl se stane odrazovým můstkem pro budoucí rozvoj, který bude spojený s čistou energií a moderními technologiemi, kraj nabídne zajímavé příležitosti pro aktivní lidi. To by mělo nové logo a nová identita reflektovat a stát se značkou budoucnosti,“ řekl k záměru hejtman Jan Schiller.

Na krajském úřadě proběhlo osobní setkání s vybranými designéry, kde jim bylo specifikováno zadání a měli možnost doptat se na řadu konkrétních náležitostí. Termín zasedání pětičlenné poroty, která je složená ze tří odborníků na grafický design a dvou zástupců kraje, je na konci června. Tam budou vybráni tři postupující do druhého kola. Vítěz by měl být vybrán na konci července.

Oslovenými designéry jsou studio ReDesign, Jakub Dudáček a Jan Kolář (Kolargrafik/studio), Libor Jelínek, studio TopEcht! a studio Petrohrad. Vítěz získá zakázku na zpracování návrhu a následnou implementaci v hodnotě 820 tisíc korun.
 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 12.5.2022 / 12.5.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém