Orientační nabídka


 

Děti si poprvé vyzkoušely nový atletický stadion v Chomutově

001
Zbrusu nový atletický stadion se včera slavnostně otevřel veřejnosti a hned nabídl první velkou akci. Český atletický svaz ve spolupráci s Ústeckým krajem tu uspořádal sportovní den v rámci projektu Atletika pro děti. Dopoledne patřilo dětem z mateřských a základních škol, odpoledne pak všem, kteří dorazili na slavnostní otevření.
Tisková zpráva z 11. září 2012
 

 
 

Více než 1300 dětí si v praxi vyzkoušelo atletické sady, které byly vytvořené speciálně pro ně, aby je zábavnou formou přivedly k pravidelnému pohybu.

 

„Speciální atletické sady, které byly pro Atletiku pro děti vymyšlené, jsme zdarma rozdávali do vybraných sportovních a atletických oddílů, dále do mateřských a základních škol, kde pomáhají vytvářet pozitivní přístup k pohybu. Máme jednu sadu určenou pro děti od 5 do 7 let, na kterou navazuje sada pro děti od 8 do 11 let,“ vysvětlila hejtmanka Jana Vaňhová, která stála u zrodu vzájemné spolupráce mezi Ústeckým krajem a Českým atletickým svazem. Trvá už tři roky a postupně se podařilo sady pro mladší i starší děti předat do všech koutů našeho regionu. „Dnes máme v každém bývalém okrese Ústeckého kraje alespoň jeden kompletní soubor,“ dodala hejtmanka. Kromě pořádání pravidelných sportovních akcí a rozdávání sad projekt zahrnuje také odborná školení trenérů a učitelů, kteří se učí nové pomůcky co nejefektivněji využívat. V průběhu tří let kraj projekt podpořil částkou tři miliony korun. V letošním roce se do něj zapojila i společnost NET4GAS s.r.o., která je významným partnerem. Poskytla více než osm set tisíc korun.

 

Slavnostní okamžik v oblasti atletiky si nenechaly ujít dvě současné největší hvězdy a zároveň medailistky z letní olympiády v Londýně – oštěpařka Barbora Špotáková a překážkářka Zuzana Hejnová. Obě měly radost, že děti v Chomutově budou mít k dispozici tak kvalitní zázemí a jsou přesvědčené, že i to je cesta, která děti přivede ke sportu. „Hlavní je, aby pohyb děti bavil. Sport se nesmí dělat jen kvůli výhře, ale hlavně proto, že nám dělá radost,“ řekla během rozhovoru na stadionu Bára Špotáková. Překážkářka Zuzana Hejnová si přímo na stadionu vyzkoušela dětské pomůcky. „Velmi oceňuji, že se myslí na děti a že díky těmto pomůckám je bude atletika bavit,“ prozradila běžkyně. Získat podpis či fotografii se slavnými olympioničkami pak měly děti v průběhu odpoledne a na autogramiádě.

 

Kromě slavnostního otevření areálu a sportovního dne věnovaného atletice se přímo na hřišti předaly zbylé sady dalším vybraným oddílům a školám, které s nimi mohou začít pracovat. Putovaly například do Ústí nad Labem, Mostu, Chomutova, Podbořan, Rumburka a dalších měst. Celkem kraj v průběhu tří let rozdal sady 18 subjektům.

 

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Tel.: 475 657 741, 734 412 962

ticha.a@kr-ustecky.cz

 

01
Významní hosté Atletiky pro děti a otevření stadionu: olympijské vítězky Barbora Špotáková a Zuzana Hejnová (vpravo)

01
Slavnostní stříhání pásky (zprava): Bára Špotáková, hejtmanka Jana Vaňhová a primátor Chomutova Jan Mareš

01
Slavnostní předávání atletických sad

01

01
Tisková konference

01
Účastníci konference (zprava): jednatel společnosti NET4GAS s.r.o. Radek Benčík, primátor Chomutova Jan Mareš, hejtmanka Jana Vaňhová a předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník

01
Dopoledne na novém atletickém stadionu patřilo dětem z mateřských a základních škol v Chomutově.

01
Mohly si vyzkoušet atletické sady vytvořené speciálně pro ně.

01

01

01

01

01

01
Zajíc Atík je maskotem Atletiky pro děti.

01
Závěr odpoledne zhatilo počasí. Vydatný déšť a kroupy vylidnily areál předčasně.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 11.9.2012 / 11.9.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém