Orientační nabídka


 

Děti společně čistily břeh řeky Labe

foto
„Děti pro krásnější Labe“ to je název akce, kterou za podpory Ústeckého kraje zorganizoval Český rybářský svaz, z.s., Severočeský územní svaz. Na státní hranici v Dolním Žlebu došlo k setkání mladých rybářů z Ústeckého kraje a sousedního Saska. Děti společně čistily břeh řeky Labe a zbavovaly ji nečistot a nánosu odpadků, které tu bohužel velmi často po turistech a rybářích zůstávají.
 

 
 

Během společné cesty všechny čekalo plnění různých úkolů a řešení vědomostních testů o fauně a flóře vyskytující se kolem řeky Labe. Na konci této cesty si každé dítě vypustilo do řeky malého kapříka. Nechyběl ani zajímavý program, návštěvníci se mohli například seznámit s prací Policie ČRS či si vyslechnout přednášku o repatriaci lososa obecného.


Na závěr akce, které se zúčastnilo 30 dětí z Českého rybářského svazu, z.s. a 30 dětí z Anglerverband "Elbflorenz" Dresden e.V., byla vyhodnocena soutěž mezinárodních družstev, kde za náš kraj na prvním místě skončil Adam Lasík ČRS MO Teplice a Jan Fürman z ČRS MO Bílina.

 

Akce, která se konala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, se zúčastnili náměstci hejtmana Jaroslav Foldyna a Petr Šmíd a dále také vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Monika Zeman a hosté z německého rybářského svazu.

 

V příštím roce bude podobná akce probíhat tentokrát pod záštitou kolegů z německé strany.

 

 

Zpracoval: Odbor životního prostředí a zemědělství


foto

foto

foto

foto

 


 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 6.9.2017 / 6.9.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém