Orientační nabídka


 

Děti zamkly Labskou stezku v Litoměřicích

001
Na dvě stě dětí se sešlo společně s rodiči na Střeleckém ostrově v Litoměřicích, aby aktivně strávilo sobotní odpoledne. Destinační agentura České středohoří připravila program se zaměřením na využívání volného času a bezpečnost silničního provozu, na kterém se podílela společnost BESIP.
Tisková zpráva ze dne 23. října 2013
 

 
 

Hlavním cílem akce bylo dostat do povědomí malých i velkých cyklistů fenomén Labské stezky (cyklotrasy č. 2), jež je v Ústeckém kraji téměř 100 kilometrů dlouhá a na své trase a v okolí nabízí řadu atraktivních cílů: zámky, hrady, vrcholy i tajemná údolí, rozhledny a zoologické zahrady.

Děti si například vyzkoušely chůzi s brýlemi simulujícími stav po požití alkoholu či měkké drogy nebo poznávaly dopravní značky. S lektorem dětského dopravního hřiště litoměřického DDM Rozmarýn měly možnost projet si překážkovou dráhu. Byla k dispozici i kola k zapůjčení.

Prezentaci a ukázky činnosti předvedl Hasičský záchranný sbor Litoměřice s vozidlem RZA a výstrojí, dále Sbor dobrovolných hasičů Vědomice s ukázkou hasičského zásahu v provedení dětských hasičů. Vodácký oddíl Delfín Litoměřice (Asociace turistických oddílů mládeže) rovněž přichystal na svém stanovišti soutěžní disciplíny.

Destinační agentura České středohoří, o.p.s. chtěla akcí upozornit na turistické možnosti, seznámit děti i dospělé s možnostmi vyžití a přilákat je již na jaře zpět na stezku, která bude pro děti nabízet více informací a zábavy než dosud a pomohou k tomu pohádkové postavy.

Ve stánku destinace České středohoří byly k dispozici informační materiály o Labské stezce, Českém středohoří a zajímavostech z ostatních destinací Ústeckého kraje.

Více informací nejen o Labské stezce najdete na turistickém portálu www.ceskestredohori.info, kde je ke stažení také materiál Labská stezka Dětem.

 Zdroj: Destinační agentura České středohoří, o.p.s.

01

01

 

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 23.10.2013 / 23.10.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém