Orientační nabídka


 

Dětský den odstartoval na zámku Nový Hrad měsíc věnovaný dětem

001
Oslavy Mezinárodního dne dětí na zámku Nový Hrad v Jimlíně, který je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, patří již mezi tradiční akce. I letos přilákala stovky lidí, a to nejen děti, ale i dospělé. Bohatý program nezhatilo ani počasí. Na léto se plánuje přímo pohádková výstava.
Tisková zpráva ze dne 5. června 2013
 

 
 

O program se postarali mimo jiné kat Müschwerk, který během dne předváděl ukázky ze středověkého popravčího řemesla, pouliční komediant Viktor Braunreiter se svými pohádkovými vystoupeními či mostecký herec Zdeněk Turek a jeho příběh O rybáři, jeho ženě a zlaté rybce ve vypravěčském podání. Během dne se do zámku vypravily také tři prohlídky s pohádkovými postavami, které si nenechalo ujít necelých 200 návštěvníků. Nechyběly soutěže pro děti - střelba lukem, sražení soupeře z "klády", jízda na lopatě s rodiči a další. Děti za ně získávaly sladké odměny.

Dětský den na Novém Hradě odstartoval de facto měsíc věnovaný dětem. Do konce června mohou lidé navštívit v rámci prohlídkové zámecké trasy výstavu historických a retro kočárků, hraček a dětského oblečení sběratelky Jany Holštajnové. Kočárky v červenci nahradí letní výstava "Arabela" s kostýmy a rekvizitami ze známého dětského seriálu České televize.

Od úterý 18. června do pátku 21. června 2013 se v prostorách zámku uskuteční poprvé v historii projekt školních výletů za pohádkou ve spolupráci s Divadýlkem Kuba z Plzně. Pro předem objednané skupinky dětí z mateřských a základních škol odehrají herci pohádku Není drak jako drak, připraví herní koutek, kde si děti vyzkouší dobývání hradu, záchranu princezny, turnaj aj. a prohlédnou si i zámecké pokoje. V současnosti jsou všechny termíny již obsazené. Pouze v případě zrušení příjezdu některé z objednaných skupin je možné učinit rezervaci přímo u vedení zámku. Správa zámku nabízí také možnost exkurzí pro mateřské, základní i střední školy k zakončení školního roku. Početné skupiny je ovšem vhodné předem nahlásit a zarezervovat na telefonním čísle 415 696 216.

Zdroj:
Vít Pávek, provozní a pracovník vztahů k veřejnosti
Zámek Nový Hrad, příspěvková organizace
tel.: 602 806 508
www.zameknovyhrad.cz

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 5.6.2013 / 5.6.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém