Orientační nabídka


 

Deváté Krajské sportovní hry Opárno 2011

a
V Opárenském údolí v kempu Jordán proběhly ve dnech 20.- 23.června 2011 pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a senátora za Litoměřicko a Slánsko Alexandra Vondry již deváté Krajské sportovní hry uživatelů služeb Domovů pro osoby se zdravotním postižením - OPÁRNO 2011.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 24. června 2011

Na tento den se těší většina soutěžících, kteří již pravidelně jezdí do překrásného prostředí kempu Jordán v Opárenském údolí, jen kousek od průmyslových Lovosic. V odpoledních hodinách se začaly do tábora sjíždět soutěžní družstva, která zastupovala jednotlivá sociální zařízení. Letos to bylo 19 zařízení z celého okresu, celkem na 170 uživatelů a členů doprovodů. Po ubytování a uvítání čekal na účastníky her první kulturní program, který večerní déšť odsoudil k mokré variantě, a to Country večer. K tanci a poslechu hrála lovosická country skupina Karavana a zatančily taneční skupiny Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice a Bílý zajíc Libochovice. Vlastní country bál trval až do večerky. Zábava byla perfektní.

   Druhý den se již rozeběhly soutěže. Jako první to byl turnaj ve stolním tenise. V 10.30 za účasti význačných hostů, radní Ústeckého kraje Bc.Jany Ryšánkové, poslance a bývalého hokejisty Jiřího Šlégra a dalších hostů, byl ředitelem CSP Litoměřice Mgr.Karlem Reissmüllerem slavnostně IX.ročník her zahájen. Sportovní hry to je i kultura a tak soutěžící navštívil klaun Kristyán a chovatel J. Káňa s medvědem syrským. Večer pak Docela velké divadlo z Litvínova s pohádkou Čert a Káča. Vše zakončil táborák a Ohnivá show. Hlavní sportovním dnem je středa, kdy probíhají lehkoatletické soutěže. Krásné počasí se střídalo s deštěm, ale to nikomu nevzalo chuť do podávání obdivuhodných výkonů.  Ovšem ani zde nechyběla kulturní část a tak během dne všichni shlédli výcvik psů SKS TART Litoměřice, dramatický seskok parašutistů po bouři, která se přehnala k večeru. Zatančili si na super diskotéce Petra Vrány, báli se při stezce odvahy a obdivovali slavnostní ohňostroj.

   Ve čtvrtek nastalo loučení, ale všichni si slibovali, že se znovu sejdou v roce 2012 na jubilejním desátém ročníku, který bude určitě stejně skvělý jako tento.  

   Dík patří všem pořadatelům a sponzorům za přípravu a podporu této nádherné akce.

Od dop. – text a foto Jiří Růzha

1
Radní Ústeckého kraje Jana Ryšánková. Dále jsou na snímku Karel Reissmüller, Petr Husák,

předseda sociálního výboru krajského zastupitelstva, a  Jiří Šlégr

2

3

4

5

6

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 24.6.2011 / 24.6.2011 | Schváleno / Zrušeno: 24.6.2011 / 23.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém