Orientační nabídka


 

Díky krajským a evropským dotacím vznikají nové pracovní příležitosti

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Díky krajským a evropským dotacím vznikají nové pracovní příležitosti
Přibližně 500 nových pracovních míst vznikne v Ústeckém kraji díky realizaci projektů, podpořených z evropských fondů a spolufinancovanými Ústeckým krajem.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 17.8.2006

 

Díky krajským a evropským dotacím vznikají nové pracovní příležitosti

 

Přibližně 500 nových pracovních míst vznikne v Ústeckém kraji díky realizaci projektů, podpořených z evropských fondů a spolufinancovanými Ústeckým krajem. Příjem a administraci projektů, které se o dotace ucházely v rámci grantových schémat Společného regionálního operačního programu, zajišťoval odbor regionálního rozvoje krajského úřadu. Výzvu k předkládání projektů do grantových schémat vyhlásil zatím třikrát.

Nejvíce nových míst, celkem 430, vznikne v rámci projektů předložených do grantového schématu Regionální podpora pro drobné  podnikatele v Ústeckém kraji. Kraj na jejich vytvoření přispěje více než 40 miliony korun, z fondu EU pak žadatelé získají přes 100 milionů korun. Projekty do grantových schémat předkládali i malí a střední podnikatele, v této oblasti bude vytvořeno 66 míst. Z rozpočtu kraje tyto projekty získají bezmála 48 milionů korun, z fondů unie pak přibližně 187 milionů. U celé řady projektů se jedná o výstavbu  nových podnikatelských areálů, nebo jejich rozšiřování, pořizování nejmodernějších technologií, zavádění nových výrob. Nová pracovní místa, vytvořená s finanční podporou EU a kraje musí příjemci dotací udržet po dobu pěti let. Na základě podmínek  grantových schémat, které jsou vůči žadatelům vstřícné, dochází i k tomu,  že do Ústeckého regionu přicházejí i podnikatelé z jiných krajů ČR. „Za pozornost rozhodně stojí i to, že počet nových míst, která mají v rámci krajem podpořených projektů vzniknout je několikanásobně větší než v případě celé řady zahraničních investorů , kteří do kraje přicházejí s masivními zahraničními pobídkami ze státního rozpočtu,“ upozorňuje hejtman Jiří Šulc.

Nové pracovní příležitosti vznikají také v oblasti cestovního ruchu. Zde byly projekty předkládány v rámci grantového schématu Podpora rozvoje infrastruktury cestovního ruchu pro malé a střední podnikatele. Na spolufinancování těchto projektů v tomto případě kraj uvolnil bezmála 32 milionů korun, z evropských zdrojů pak žadatelé získají dalších 79 milionů korun. Obě grantová schémata vytvoří v Ústeckému kraji v případě úspěšné realizace nasmlouvaných projektů přibližně 270 nových lůžek a 65 nových pracovních příležitostí.

Zbývající volná alokace ve výši 20 milionů korun určená na podporu cestovního ruchu bude mezi žadatele rozdělena prostřednictvím 3. výzvy vyhlášené v srpnu a lze tedy předpokládat ještě další nárůst nových ubytovacích kapacit i nově vytvořených pracovní míst v tomto oboru.

Zbývající prostředky budu rozdělovány i  grantovém schématu zaměřeném na podporu rozvoje podnikání v Ústeckém kraji. Při realizaci projektů, které by měly být předkládány v rámci čtvrté výzvy, která bude vyhlášena v září, se dá předpokládat, že počet nově vytvořených pracovních míst vzroste na přibližně 600.

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 17.8.2006 / 17.8.2006 | Zveřejnit od-do: 17.8.2006-17.9.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém