Orientační nabídka


 

Díky projektům našli nezaměstnaní práci

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
skupinovka
K poslednímu říjnovému dni končí tři projekty na podporu zaměstnanosti v Ústeckém kraji, na kterých Pakt zaměstnanosti Ústeckého kraje a jeho partneři pracovali posledních čtrnáct měsíců. Do všech tří projektů, které byly zaměřeny na dlouhodobě nezaměstnané, lidi s hendikepem a lidi ohrožené sociálním vyloučením, se zařadilo celkem 609 uchazečů o zaměstnání. Práci nově díky projektům získalo do dnešního dne 241 z nich.
Tisková zpráva ze dne 21. října 2015
 

 
 

A těm nejúspěšnějším uchazečům, kteří díky projektu našli novou práci, byla na závěrečné hodnotící konferenci v mosteckém Benediktu předána z rukou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, Martina Kliky, krajského radního, Michaely Sadílkové, generální ředitelky Úřadu práce ČR a Radima Gabriela, ředitele krajské pobočky Úřadu práce v Ústí nad Labem, ocenění.

Zároveň se po skončení tří projektů (Hendikep nám nevadí, Společně to dokážeme a Podpora) představily nově připravované projekty a výzvy na další období. Nová výzva v rámci Operačního programu Zaměstnanost je určena pro Ústecký a Karlovarský kraj. Společně oba kraje mohou čerpat více než 150 milionů korun.

„Projekty z této výzvy jsou určeny na podporu lidí mladších třiceti let, kteří jsou nezaměstnaní, nebo nezaměstnaností ohrožení, nezávisle na tom, zda jsou registrováni na úřadě práce či nikoliv. Přednostně budou do projektu zařazeny osoby, které nejsou evidovanými uchazeči o zaměstnání, ale patří do cílové skupiny. Jedná se o velmi obtížně uchopitelnou skupinu lidí, jako jsou například mladí lidé bez vzdělání, kteří předčasně odchází ze škol. Projekty jsou určeny také mladým lidem, kteří jsou ohroženi sociopatologickými jevy, žijí na ulici, mají blízko k návykovým látkám. Právě tyto lidi chceme vrátit zpět ke vzdělávání a případně je umístit do práce. Dostat je z ulic,“ vysvětluje smysl nových projektů manažerka paktu zaměstnanosti Ústeckého kraje Dagmar Prošková.

01
Slavnostní odpoledne v mosteckém Benediktu zahájil proslovem hejtman kraje Oldřich Bubeníček

02
Následovala generální ředitelka Úřadu práce ČR Michaela Sadílková

 

03
A také radní kraje Martin Klika

 

04
Hejtman gratuloval absolventům kurzu

 

05
Děti z Tanečního studia Kamily Hlaváčikové obstaraly ze skladbou Madagaskar kulturní vložku

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 21.10.2015 / 21.10.2015 | Zveřejnit od-do: 21.10.2015-20.11.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém