Orientační nabídka


 

Díky Ústeckému kraji řidiči v Očihově jezdí po novém mostě

001
Ústecký kraj slavnostně ukončil další investiční akci na území svého regionu. Tentokrát se jednalo o generální rekonstrukci mostu v Očihově na Lounsku, který byl dlouhodobě v havarijním stavu. Nyní má obec moderní stavbu, která zlepšila dopravní podmínky nejen místním obyvatelům. Za Ústecký kraj se ceremoniálu zúčastnil radní pro oblast majetku a investic René Budjač.
Tisková zpráva z 28. 1. 2011
 

 
 

„Sám moc dobře vím, jak tato stavba komplikovala lidem život. Most byl dlouhodobě v havarijním technickém stavu a od roku 2008 přes něj byl postupně omezen provoz, což vyústilo až v úplnou uzavírku v červenci roku 2009. Od té doby lidé museli jezdit objízdnými trasami,“ řekl Budjač.

 

Rekonstrukci mostu dlouhodobě připravovala Správa a údržba silnic Ústeckého kraje. I když byla smlouva se zhotovitelem stavby, společností INSKY s.r.o. Ústí nad Labem, podepsána v březnu roku 2009, kvůli problémům s majiteli přilehlých pozemků se začalo se stavebními pracemi až o téměř rok později, v únoru 2010. Díky ukončení rekonstrukce na konci loňského roku se na úsek mohly v lednu 2011 opět vrátit autobusové linky veřejné hromadné dopravy, které do té doby také musely jezdit jinudy.

 

„To nám způsobovalo problémy s dojížděním dětí do školy z blízkého Očihovce, kam kvůli objížďce přestal autobus zajíždět. Žáky jsme proto museli svážet našimi služebními vozy,“ popisuje komplikace starostka Očihova Jana Kronďáková.

 

V rámci generální opravy byl starý most zdemolován a na jeho místě vyrostla nová moderní stavba, která se stala dominantou obce. Podle starostky jsou lidé rádi, že se dopravní situace vrátila do normálu.

 

„My jsme s výsledkem rekonstrukce velmi spokojení, čekali jsme na ní 20 let. Díky tomu jsme nyní mohli most přeřadit ze stavební kategorie 7, což znamená označení nepoužitelný, do kategorie 1, což je nejlepší kategorie,“ dodala Jana Šilerová ze Správy a údržby silnic Ústeckého kraje.  

 

Rekonstrukce mostu vyšla na téměř 47 milionů korun a byla plně hrazena z rozpočtu Ústeckého kraje.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

Foto: Ing. Jitka Zimová

01
Pohled na nový moderní most

02

03

04
Slavnostního přestřihnutí pásky se zhostili radní René Budjač (druhý zleva), starostka Očihova Jana Kronďáková (druhá zprava) a Jana Šilerová ze SÚS ÚK. S držením pásky pomohl člen Zastupitelstva Ústeckého kraje Petr Husák (zcela vlevo).

05

06

07
Zleva: tajemník MÚ Podbořany Martin Gutzer a členové ZÚK Petr Husák, Oldřich Bubeníček a Josef Nétek

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 28.1.2011 / 28.1.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém