Orientační nabídka


 

Dny s Ústeckým kraje se pro letošek uzavřely na Děčínsku

V zasedacím sále děčínského magistrátu se uzavřela letošní série výjezdu vedení kraje za starosty jednotlivých okresů. Diskutovalo se o dopravních stavbách, budoucnosti odpadového hospodářství i pořizování územních plánů obcí. Dny s Ústeckým krajem budou pokračovat i v následujícím roce.
Tisková zpráva z 15. listopadu 2023
01
 

 
 

 „Chceme se obcím a městům přiblížit a ukázat, že jsme připraveni jim naslouchat a řešit jejich starosti a také že u nás jsou dveře vždy otevřené. Jako krajská samospráva chceme s obcemi spolupracovat na konstruktivních řešeních pro naše občany,“ řekl ke konceptu Dnů s Ústeckým krajem hejtman Jan Schiller. Tato setkání se odehrají vždy jednou za měsíc postupně ve všech okresech Ústeckého kraje. Hejtmana doprovodili členové Rady Ústeckého kraje Jiří Kulhánek, Lubomíra Mejstříková, Jiří Řehák, Iva Dvořáková, Jindra Zalabáková, Jan Růžička a Tomáš Rieger.

Po úvodní prezentaci plánů a vizí Ústeckého kraje měli starostky a starostové v diskuzi prostor zvednout témata, která je zajímají. Řeč byla např. o situaci v Národním parku České Švýcarsko a nespokojenosti starostů s přístupem správy NP k řešení kůrovcové kalamity či obnově návštěvnosti parku po požáru. Dotazy padaly i na budoucnost odpadového hospodářství po ukončení skládkování a aktualizacích územních plánů včetně digitalizace mapových podkladů. Vedení kraje doprovázeli také vedoucí odborů krajského úřadu, kteří na místě doplňovali konkrétní podrobnosti.

 

V příštím roce chce rada kraje navštívit všechny okresy opakovaně a vrátit se k nedořešeným záležitostem.

1
Hejtman Jan Schiller a 1. náměstek Jiří Kulhánek

2
Rada Ústeckého kraje v Děčíně: Jan Růžička, Tomáš Rieger, Iva Dvořáková, Jindra Zalabáková, Jiří Řehák, Lubomíra Mejstříková, Jiří Kulhánek a Jan Schiller

3


 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 15.11.2023 / 15.11.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém