Orientační nabídka


 

Dny vědy a umění Univerzity J. E. Purkyně podpořil Ústecký kraj

uj
Ve dnech 17. a 18. května 2017 se uskutečnil osmý ročník popularizační akce Dny vědy a umění (DVU) Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) v Ústí nad Labem. Letos se však podruhé představily fakulty ústecké veřejnosti na Kostelním náměstí v těsném sousedství OC Forum. Přednášková část proběhla v objektu bývalého kina Hraničář. Na základě memoranda o vzájemné spolupráci podpořil letošní ročník DVU Ústecký kraj a přehlídku fakult UJEP na veřejnosti kraj doplnil vlastním propagačním stánkem Brána do Čech.
 

 
 

„Prioritami Ústeckého kraje, se kterými přistupuje do úzké spolupráce s univerzitou, jsou také podpora přírodovědného a technického vzdělávání, rozvoj zdravotnických studií, celkové zlepšení vzdělanostní struktury v kraji a v neposlední řadě i další vzdělávání dospělých,“ uvedl mimo jiné při nedávném podpisu memoranda hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

V rámci Dnů vědy a umění připravila UJEP pro veřejnost ukázky z toho, co umí podle jejich slov nejlépe. Na Kostelním náměstí byl pro příchozí připraven doslova nabitý program, který již dopoledne uvedl rektor UJEP Martin Balej. Vedle stánků všech osmi fakult se na pódiu střídaly ukázky, exhibice a vystoupení ze všech sfér života univerzity. Velmi zaujalo vystoupení pěveckého sboru Pedagogické fakulty NONA a senzační chemické pokusy přírodovědců. Na pódiu se střídali i sportovci, hudebníci a tanečníci, představily se i úspěšné startupy 2017 z Inovačního centra Ústeckého kraje, které úzce s univerzitou.

Velký zájem vzbudila expozice a ukázky Přírodovědecké fakulty i Fakulty zdravotnických studií. Všechny fakulty měly na svých stáncích připraveny interaktivní programy a ukázky, takže si návštěvníci a zájemci mohli hodně praktických věcí vyzkoušet, osahat nebo prožít na vlastní kůži. Bonusový stánek si připravila dokonce i univerzitní vědecká knihovna.

Špičkoví odborníci a jedni z nejlepších rétorů z UJEP pak vystoupili se svými přednáškami v prostoru bývalého kina Hraničář. Zajímavý byl výběr přednášejících i témat. V letošním roce UJEP připravila v rámci DVU další novinku, a to Soutěžní festival studentských filmů v anglickém jazyce. V příštím roce chce UJEP tuto soutěž rozšířit i pro středoškoláky.

uj

uj

uj

 

uj

uj

uj

uj

uj

 

uj

 

uj

 

uj

 

uj

 

uj
Filosofická fakulta UJEP zprostředkovala příchozím zážitek z rozmotávání "gordického uzlu"

 

uj

 

uj
Divácky vděčné a zajímavé chemické pokusy v podání studentů z katedry chemie

 

uj

uj

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 18.5.2017 / 18.5.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém