Orientační nabídka


 

Do Chomutova se dalo jet vlakem za 1 korunu

1
Ve čtvrtek 27. května mohli zájemci z Jirkova, Kadaně a Chomutova využít mimořádné akční nabídky Českých drah a vyzkoušet vlaková spojení mezi uvedenými městy. Je to možnost snadno a levně vyzkoušet železniční dopravu tam, kde existuje kvalitní spojení vlakem.
 

 
 

Tisková zpráva z 28. května 2010

Jízdu vlakem z Jirkova do Chomutova a z Kadaně do Chomutova vyzkoušeli také zástupci obou měst a hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, která při této příležitosti řekla: „Dopravní obslužnost je v Ústeckém kraji jedno z hlavních témat. Co se týká železnice, od prosince loňského roku jsme podepsali smlouvu s Českými drahami na zajištění dopravní obslužnosti na dobu 10 let. Taková dlouhodobá smlouva v sobě nese jasný závazek držet poskytovanou kvalitu na vysoké úrovni. Proto jsme v letošním roce zahájili kontroly, v rámci kterých chceme zjišťovat, na jaké úrovni jsou služby poskytované ze strany Českých drah. Dnešní akce jízdné za korunu je hezký nápad, který určitě mnohé zaujme. Jeho účelem je ukázat lidem, že mohou při svých cestách využít kvalitního vlakového spojení.  Jsem ale přesvědčená, že větší význam i dopad v tomto směru pro občany bude mít právě nasazení nových vlakových souprav a zvyšování komfortu při cestování vlakem.“

Cestující v Ústeckém kraji čeká ještě letos další změna v kvalitě vlakových souprav. České dráhy od prosince nasadí na některé spoje první moderní motorové soupravy. Půjde o první z celkem 8 moderních motorových jednotek, které České dráhy do roku 2014 uvedou v Ústeckém kraji do provozu.  Do tří let vyjedou na hlavní páteřní trať Děčín – Ústí nad Labem – Teplice – Most – Chomutov – Kadaň a Ústí nad Labem – Teplice – Litvínov také nové moderní pantografy. Těch by mělo v regionu jezdit nejméně sedm. České dráhy vyhlásí mezinárodní zadávací řízení (soutěž) a uzavřou kontrakt na jejich výrobu v letošním roce.

 foto: Marcela Dušková

1

Na snímku zleva: Martin Klouda, náměstek chomutovské primátorky, starosta Jirkova Radek Štajner, hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, Aleš Ondrůj, ředitel odboru obchodu a produktů ČD, a.s., Jakub Jeřábek, vedoucí oddělení dopravní obslužnosti KÚ ÚK, Daniel Jareš, ředitel krajského centra osobní dopravy Ústí nad Labem, ČD, a.s. a Patrik Konopásek, ředitel regionální správy majetku Ústí nad Labem, ČD, a.s. 

2
Setkání hejtmanky Jany Vaňhové se starostou Jirkova Radkem Štajnerem na chomutovském nádraží

3

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 28.5.2010 / 28.5.2010 | Účinnost do: 31.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém