Orientační nabídka


 

Do Lužické nemocnice v Rumburku investuje Ústecký kraj 700 milionů korun

Radní Ústeckého kraje pro investice a majetek Tomáš Rieger a radní pro finance Jan Růžička navštívili areál Lužické nemocnice v Rumburku a poté jasně deklarovali, že nemocnice projde v nejbližších letech kompletní rekonstrukcí a modernizací.
Tisková zpráva ze dne 6. srpna 2021
Lužická nemocnice Rumburk
 

 
 
„Předpokládáme investici zhruba 700 milionů korun, což bude sice jedna z největších krajských investic za naše volební období, ale dlouho opomíjený Šluknovský výběžek si prostě zaslouží moderní nemocnici. Zaslouží si ji nejen 55 tisíc obyvatel ve spádové oblasti a lidé, kteří navštěvují oblast jako turisté nebo zde mají chatu, ale také nemocniční personál a lékaři,“ uvedl Rieger.

„Mohu potvrdit, že ekonomická situace kraje není ideální, ale jsou prostě věci, přes které nejede vlak. Nemocnice se dočká obrovských investic. Projde kompletní rekonstrukcí a modernizaci čeká i přístrojová část. Budeme se snažit maximalizovat cizí zdroje, aby to krajský rozpočet zatížilo co nejméně. Naší prioritou je však profesionální péče o obyvatele v kraji, ať už bydlí kdekoliv,“ dodal radní pro finance Růžička.

V současné době je Lužická nemocnice ve třech od sebe vzdálených objektech, k čemuž radní pro investice a majetek doplnil: „Aby měly investice maximální efekt, bude třeba veškeré součásti nemocnice postupně přesunout do jednoho komplexu. Není možné tříštit cenný personál mezi nemocnici, Podhájí a Polikliniku. Vše bude v jednom areálu nemocnice a nepotřebné budovy se prodají.“

Lužická nemocnice byla v majetku města Rumburk, poté ji vedla správkyně konkurzní podstaty, od začátku roku je ve správě odboru majetku, jenž má na starost právě radní Rieger, a od 1. 7. 2021 je součástí Krajské zdravotní a. s. Jediným jejím akcionářem je Ústecký kraj a členové Rady Ústeckého kraje tvoří valnou hromadu společnosti.

„V minulosti se jezdily krajské delegace dívat do Rumburku a před občany nebo v televizních debatách se předháněly ve slibech. Stav jejich slibů můžete sami zhlédnout na místě, ale nechoďte moc blízko k budově, aby na vás nespadla omítka nebo celý balkón,“ glosoval radní pro finance Jan Růžička „V současné chvíli je požádáno o dotace, jsou vyčleněny peníze na investice a mohu s jistotou říct, že modernizace nemocnice v Rumburku proběhne v řádu několika let,“ uzavřel.

01
Lužická nemocnice v Rumburku

02
Útroby nemocnice

 

03
Některé části nemocnice jsou pro svůj neutěšený stav zavřené

 

 



 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 6.8.2021 / 6.8.2021 | Zveřejnit od: 6.8.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém