Orientační nabídka


 

Do oprav silnic v Ústeckém kraji letos půjdou dvě miliardy korun

001
Přesně takovou částku totiž tvoří všechny investice, které dnes na tiskové konferenci představili zástupci Ústeckého kraje, Ředitelství silnic a dálnic a Správa a údržba silnic Ústeckého kraje (SÚS). Kraj bude pokračovat v rekonstrukcích mostků a propustí, se kterou po důkladné analýze, začal již před dvěma lety. Jen v letošním roce SÚS pro kraj opraví komunikace na zhruba 120 místech.
Tisková zpráva ze dne 11. dubna 2018
 

 
 

„Je důležité, abychom při opravách komunikací spolupracovali právě s Ředitelstvím silnic a dálnic, aby řidiči dopravní omezení při rekonstrukcích na rozsáhlejších územích pociťovali co nejméně. Právě proto jsme se rozhodli letošní investice představit společně. Ústecký kraj za poslední roky po předešlých letech stagnace vložil do oprav silnic opět velmi velkou částku. Věřím, že řidiči to ocení a budou shovívaví právě při některých omezeních v průběhu oprav,“ uvedl na konferenci náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek. Řidiči se tak musí během roku připravit na řadu dopravních omezení. Kraj chce dokončit například celkovou opravu na silnicích druhé třídy číslo 227 a 225, která vede ze Žatce do středočeského Rakovníka. Tady silničáři opravuji zhruba 33 kilometrů silnice. Z krajského rozpočtu půjde letos do rekonstrukcí silnic 392 milionů korun, SFDI plánuje do našeho regionu poslat dalších 286 milionů korun, ostatní finance pak má v rozpočtu od kraje Správa a údržba silnic. Na konci dubna budou zastupitelé schvalovat rozdělení přebytku hospodaření za loňský rok, které by finance na rekonstrukce komunikací mohlo navýšit ještě o dalších 100 milionů korun. 

Ředitelství silnic a dálnic chystá letos šest desítek oprav asfaltových povrchů a mostů. „V letošním roce máme připraveny nejen rekonstrukce, ale také zcela novou výstavbu. Jde o několik velmi rozsáhlých akcí. Jen do rekonstrukcí půjde téměř jedna miliarda korun, do výstavby pak další dvě,“ přiblížil náročnost letošních stavebních prací ředitel ŘSD Chomutov Martin Vidimský. 


Řidiče potěší například dokončení okružní křižovatky v Přestanově na Ústecku. Řada oprav čeká také několik úseků silnice I/13, jednu z nejdůležitějších komunikací v kraji. Konkrétně mezi Přestanovem a Chlumcem nebo v Srbicích.  Další práce jsou pak na I/13 plánované také na průtahu Bílinou. Tam mají stavební stroje začít v srpnu nebo září. V letošním roce by se měli řidiči také dočkat nové části dálnice D7. Úsek mezi Bitozevsí a Postoloprty na Lounsku má být hotový ještě v srpnu. 


Všechny informace k opravám a dopravním omezením v průběhu rekosntrukcí najdete na webových stránkách SÚS: http://www.susuk.cz


Přehled oprav si můžete prohlédnout i v této mapě: 2018_opravy TK2


 01
Zleva náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek a ředitel ŘSD Chomutov Martin Vidimský na tiskové konferenci. 

 02
Investice Ústeckého kraje představili vedoucí odboru dopravy Jindřich Franěk (zprava), ředitel SÚS Ústeckého kraje Libor Tačner a vedoucí oddělení pozemních komunikací Jiří Smrčka. 



 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 11.4.2018 / 11.4.2018 | Zveřejnit od: 11.4.2018 | Schváleno: 11.4.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém