Orientační nabídka


 

Do Račic se sjedou mladí talentovaní veslaři z celého světa

upout
Talentovaní mladí veslaři z celého světa na první srpnový týden obsadí Sportcentrum Račice na Roudnicku. Od 4. do 8. srpna se v areálu vodních sportů pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové odehraje Mistrovství světa ve veslování juniorů 2010, které je určené pro sportovce do 23 let. Tiskové konference, která se konala na úvod blížícího se závodu, se za Ústecký kraj zúčastnil náměstek hejtmanky Arno Fišera.
 

 
 

Sportovní událost v Račicích odstartuje už 3. srpna slavnostním zahajovacím ceremoniálem. Na šampionát dorazí celkem 214 posádek z 50 zemí světa. Nejpočetnější výpravy přijedou z Německa, USA, Francie, Itálie, Rumunska a Ruska. Mezi největší skupiny patří i česká reprezentace. Dále se mistrovství zúčastní také zástupci Nového Zélandu, Austrálie, Peru, Tunisu a mnoho dalších. Juniorky a junioři budou mezi sebou bojovat ve 13 kategoriích.

Plán šampionátu počítá s rozjížďkami ve čtvrtek, opravné jízdy a čtvrtfinále se pojedou v pátek. Na semifinálové a finálové závody se mohou návštěvníci těšit v sobotu od 10 hodin a v neděli 8. srpna od 9.30 hodin. Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a její náměstek Arno Fišera se společně zúčastní slavnostního ukončení mistrovství, kde budou předávat ceny vítězům v jednotlivých kategoriích. Podrobné informace o průběhu šampionátu jsou k dispozici na internetových stránkách www.racice2010.com. Finálové boje juniorů bude přenášet v neděli 8.srpna v přímém přenosu Česká televize na ČT4 Sport od 12.50 do 15.20 hodin.

Sportovní areál se na mistrovství světa připravoval řadu týdnů. Největší novinkou je stavba přívodu vody z řeky Labe. Bylo prodlouženo závlahové zařízení potrubím až do kanálu a v červnu začaly proudit do kanálu první kubíky vody. V současné době přiteče do kanálu cca 900 m3 vody, což znamená denní zvýšení hladiny o 6 mm v celém kanálu.

Račický areál vodních sportů patří k nejkrásnějším zařízením pro veslování a kanoistiku na světě. Má špičkové parametry, zázemí pro závodníky i pořadatele a standardně se zde konají evropské i světové šampionáty. Byl vybudovaný v letech 1977 až 1985 na místě pískovny Severokámenu Liberec, závod Račice. Slavnostně byl do provozu uveden v roce 1986. Se Sportcentrem Račice dlouhodobě spolupracuje Ústecký kraj.

 

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

11
Na tiskové konferenci novináře o Mistrovství světa ve veslování juniorů informovali (zleva) : šéftrenér juniorské reprezentace Michal Vabroušek, ředitel Sportcentra Zdeněk Pecka, předseda ČVS Jiří Kejval, náměstek hejtmanky Arno Fišera a české juniorské reprezentanty zastupoval Jakub Podrazil.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 30.7.2010 / 30.7.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém