Orientační nabídka


 

Do ukrajinského Užhorodu zamířila technika na pomoc tamním hasičům. Předávala se před zaplněným náměstím na Českých dnech

001
Celkem 35 kusů hasičské techniky darované Ústeckým krajem už má ve svých skladech připravených Státní služba Ukrajiny pro mimořádné situace v Zakarpatské oblasti. Právě se Zakarpatskou oblastí kraj od roku 2017 spolupracuje a dar, který má pomoci partnerskému regionu při řešení mimořádných a krizových situací, je jednou z aktuálních spoluprací. Dary zástupcům tamní samosprávy osobně předal v ukrajinském Užhorodu hejtman kraje Oldřich Bubeníček v rámci Českých dní, na které během tří dnů zavítaly tisíce návštěvníků. Akce se konala i u příležitosti oslav výročí 100 let od vzniku Československé republiky.
Tisková zpráva ze dne 25. října 2018
 

 
 

Dary pro hasiče, kde byla například uhlová bruska, čerpadlo, elektrocentrála, bourací kladivo nebo také wapka, pochází z Centra humanitární pomoci Ústeckého kraje v Krásné Lípě. „Toto vybavení bylo zakoupeno při povodních v roce 2013. Zastupitelstvo Ústeckého kraje se usneslo, že je možné část tohoto materiálu poslat do míst, kde může být ještě velmi potřebné a je pro místní úřady složitější se k němu dostat. Ústecký kraj je zřizovatelem Zdravotnické záchranné služby, z jejíž zdrojů bude v nejbližších měsících Zakarpatské oblasti darována i sanitka – na tamní dětskou kliniku. Jde o sanitku, která u nás slouží jako záložní, protože již plně neodpovídá všem českým současným parametrům,“ uvedl při předávání techniky hejtman Bubeníček. 

Dary byly představeny a slavnostně předány při slavnostním zahájení Českých dní v ukrajinském Užhorodu. Během tří dnů se na tamním náměstí představila česká gastronomie, české společnosti jako například Spolchemie či Severočeská armaturka a návštěvníci si užili i vystoupení českých hudebních kapel či dětí z Domu dětí a mládeže v Ústí nad Labem. 

České dny v Užhorodu pořádal Ústecký kraj v rámci oslav 100. výročí vzniku samostatného Československa. Významnou zásluhu na skvělém hodnocení celé akce má dlouhodobá a úzká součinnost s Velvyslanectvím České republiky v Kyjevě a Generálním konzulátem České republiky ve Lvově. Třídenní akci, kde se prezentovaly i další kraje z Česka, realizovala na zadání Ústeckého kraje Ústecko-zakarpatská agentura, z. s. 

Aktivity Ústeckého kraje v rámci zahraniční spolupráce se hejtman chystá představit i novému ministru zahraničí České republiky, kterému v tomto duchu odeslal dopis. Spolupráce Ústeckého kraje se zahraničními regiony je vždy úzce koordinována s příslušnými představiteli České republiky a v souladu s její zahraniční politikou. 

Související tisková zpráva: Hejtman s velvyslancem ČR v Kyjevě otevřel v Užhorodu Dům regionu s cílem reprezentovat Ústecký kraj zde: https://bit.ly/2RpLT6q

 01
České dny v Užhorodu. 

   02
Velký zájem byl o českou gastronomii. U stánku s "hospodskými brambůrkami" se stály fronty. 

  03
Prezentovaly se i destinační agentury. 

  04
Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček při slavnostním zahájení připomenul i výročí vzniku Československé republiky a historický význam propojení České republiky a Ukrajiny. 

                            05

  06

  07
Předání hasičské techniky od Ústeckého kraje. 

  08

 09

  10

  11

 12

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 . 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 25.10.2018 / 25.10.2018 | Zveřejnit od: 25.10.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém