Orientační nabídka


 

Dobrovolní hasiči převzali techniku od Ústeckého kraje. Zlepší se tak dále jejich připravenost na řešení mimořádných událostí

kk
Jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí (JSDHO) a Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (SHČMS) převzaly od Ústeckého kraje technické vybavení v celkové hodnotě téměř 7,5 milionu korun. Stalo se tak u příležitosti finále hasičských soutěží „TOHATSU FIRE CUP 2017“ a „STIMAX CUP 2017“ v Děčíně v sobotu 23. září. Záštitu nad finále soutěží převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který se osobně předání darů zástupcům obcí, JSDHO a SHČMS zúčastnil. Připravujeme fotogalerii.
 

 
 

Spolu s krajským sdružením hasičů převzalo dary dalších 25 obcí a jejich jednotek dobrovolných hasičů. Předání darů a soutěžního finále se zúčastnili i starostové obcí, představitelé jednotek dobrovolných hasičů a krajského sdružení hasičů.

„Prioritou Ústeckého kraje je systematický přínos k vybavenosti JSDHO potřebnou technikou. Proto vedení kraje aktivně tuto politiku prosazuje jak v rámci Bezpečnostní rady Ústeckého kraje, tak i v dalších orgánech kraje. Potěšující je skutečnost, že tento postoj sdílí celé zastupitelstvo našeho kraje,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček. Zastupitelstvo kraje letos v dubnu rozhodlo o předání technického vybavení pro JSDHO v celkové částce 6,8 milionu korun. Pro Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů bylo dále vyčleněno 608 tisíc korun na potřebné technické vybavení.

Ústecký kraj a krajský úřad hrají významnou roli v bezpečnostním systému České republiky, jsou důležitými spolupracovníky mezi obcemi a vrcholnými orgány státu. Krajský úřad jako vykonavatel přenesené působnosti funguje jako nepostradatelná část při krizovém plánování, metodické a kontrolní činnosti vůči občanům a obcím. Prioritou kraje v oblasti krizového řízení je především udržitelné bezpečí a připravenost kraje a jeho orgánů na řešení mimořádných událostí a krizových situací. Jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí jsou nepostradatelným článkem při ochraně života, zdraví a majetku občanů Ústeckého kraje.  Předaná technika za 7,5 milionu korun přispěje k dalšímu zlepšení připravenosti dobrovolných hasičů.

 


 

Fotogalerie

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 23.9.2017 / 23.9.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém