Orientační nabídka


 

DofE si našlo cestu do našeho kraje, říká radní Zalabáková

Na krajském úřadě proběhlo setkání DofE pro Ústecký kraj. Zúčastnili se jej vedoucí, ředitelé zapojených škol, dobrovolnické organizace, zástupci DofE a Ústeckého kraje, ale také další osobnosti, které zajímá neformální vzdělávání. Hlavní náplní bylo předávání zkušeností, sdílení dobré praxe a také ocenění nejinspirativnějších „dofáků“ kraje. Těm společně poděkovali a předali ocenění hejtman Jan Schiller a radní Jindra Zalabáková.
Tisková zpráva ze dne 3. listopadu 2023
01
 

 
 
„DofE si našlo cestu i do našeho kraje a rok od roku se dofákem stává více a více mladých lidí. Jsem velmi ráda, že DofE Ústecký kraj podporuje. Je to přínosná aktivita,“ uvedla během úvodní řeči radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládež a sport Jindra Zalabáková.

Cílem setkání byla nejen výměna zkušeností a síťování mezi učiteli (vedoucími DofE), řediteli škol zapojených do programu DofE, zástupci programu DofE i Ústeckého kraje, ale také ocenění nejinspirativnějších dofáků našeho regionu. Jsou jimi Zdeňka Neubauerová z Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem (oceněna za dlouhodobou práci pro DofE, zejména organizaci Dne dobra), Marek Winter z Gymnázia Rumburk (oceněn za podporu expedic a dlouholetou práci pro DofE), Dagmar Pike a Kateřina Appellová z Gymnázia Teplice (oceněny za realizaci předmětu DofE).

„Moc vám všem děkuji za práci, kterou odvádíte na DofE v rámci našeho regionu. Velmi si toho vážíme. Doufám, že v ní budete pokračovat a že se do DofE zapojí také další školy. Velké poděkování patří také řediteli DofE Tomáši Vokáčovi a regionální manažerce Evě Benešové, kteří mají zásluhu na úspěchu tohoto programu u nás v kraji,“ ocenil hejtman Jan Schiller osobnosti DofE.

Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (Duke of Edinburgh´s Award neboli DofE) je prestižní vzdělávací program, který spolupracuje nejen se základními a středními školami, ale i s dětskými domovy nebo středisky volného času. Pomáhá mladým lidem lépe poznat sama sebe, získat nové dovednosti a vytrvat. Přináší jim možnost zapojit se do osvědčeného programu, který založil princ Philip, vévoda z Edinburghu. Spočívá v tom, že se mladí lidé ve věku od 14 do 24 let alespoň 1 hodinu týdně věnují aktivitám ze tří oblastí (pohyb, dovednost a dobrovolnictví). U každé aktivity si stanoví určitý cíl, který je bude motivovat a posouvat dál. Na závěr ještě absolvují týmovou expedici v přírodě. Délka trvání programu záleží na tom, kterou úroveň si účastníci programu zvolí. Na výběr je bronzová, stříbrná a zlatá. 

1
Setkání proběhlo v prostorách krajského úřadu

 

2
Jednotliví dofáci se podělili o své zkušenosti a příklady dobré praxe

 

3
Na setkání nechyběla ani radní Jindra Zalabáková (vpravo)

 

4
Regionální dofáky přišel podpořit také hejtman Jan Schiller

 

5
Zdeňka Neubauerová byla oceněna za dlouhodobou práci pro DofE, zejména organizaci Dne dobra

 

7
Marek Winter byl oceněn za podporu expedic a dlouholetou práci pro DofE

 

8
Za realizaci předmětu DofE byla oceněna Dagmar Pike

 

9
Kateřina Appellová získala ocenění také za realizaci předmětu DofE

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 3.11.2023 / 3.11.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém