Orientační nabídka


 

Domov Na Svobodě Čížkovice s kvalitní country muzikou

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
3
V pátek 13. září se konal 4. ročník Country Show, oblíbeného country festivalu našeho regionu, který pro své uživatele a hlavně pro širokou veřejnost pořádal Domov na Svobodě Čížkovice, součást krajské příspěvkové organizace Centrum sociální pomoci Litoměřice.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 16. září 2013

Nápad udělat nějakou akci, kde by se mohli setkat mentálně postižení hudebníci a tanečníci s amatérskými a poloprofesionálními kolegy vznikl před pěti lety v hlavách vedoucích  místní taneční skupiny a s pochopením vedení Domova vznikl nultý, zkušební ročník, který měl mezi uživateli a mezi veřejností veliký úspěch. To byla hybná síla uskutečnit další ročníky, které se mezi tím dostali do povědomí místních regionálních country skupin a i když se počtem návštěvníků řadí mezi ty nejmenší v regionu, atmosférou a nadšením se pohybuje mezi prvními.

V pátek třináctého vše ve třináct hodin zahájil výborný kamarád a moderátor Jakub Kotek. Po zahajovacím projevu vedoucího DNS Čížkovice Mgr. Karla Reissmüllera se rozeběhl devítihodinový maraton hudby a tance. Začátek patřil skupinám Křešičanka – Pustajka z DNP Křešice a Terezky z DZR Terezín, zatančily skupiny Bílý zajíc Libochovice, Lucarino Dance z  DNS Čížkovice a Be Free z Podsedic. Následovala skupina Petra Band z Lovosic a hlavní taneční hosté letošního ročníku - taneční skupina CROCK 14 z Prahy. Měli obrovský úspěch. Následovala přímo smršť bluegrassové muziky … Vše zahájila skvěle hrající skupina Blue Eyes z Ústí nad Labem, po ní následoval hlavní host úžasná skupina Monokl také z krajského města a vše uzavřela výborná skupina Read Leaf z Úštěka. Hudební část zakončila svojí skvělou muzikou skupina Lást Kafé z Lovosic a taneční skupina Medovina z Chomutova. Zvukař Václav Mazák odvedl poctivý kus práce a vše se vydařilo na jedničku.

Ochladilo se. Noční část pro asi 70 skalních diváků zahájila taneční skupina Bílý zajíc Libochovice svojí irskou variací a pak následoval nefalšovaný country bál se  stálicí na country scéně – skupinou Karavana z Lovosic. Tanec zahřál a tak nic nebránilo shlédnout poslední část Country Show a to perfektní Ohnivou show v podání SHŠ Lepus – Ohnivé růže Libochovice.

Na závěr nezbývá než poděkovat všem pořadatelům, DNS Čížkovice, T.O.Bílý zajíc Libochovice a Taneční skupině Lucarino Dance z DNS Čížkovice za skvělou práci a všem účinkujícím za bezmeznou ochotu zahrát si bez nároku na odměnu, protože to se dnes již málokde vidí. A také mediálnímu partnerovi celé akce - Country rádiu.

Text a foto Jiří Růzha

 

1
Domácí skupina Lucarino Dance.

2

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 16.9.2013 / 16.9.2013 | Zveřejnit od-do: 16.9.2013-15.10.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém