Orientační nabídka


 

Dopravní obslužnost 2010 aneb seminář o dopravě potřetí

1
Pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové proběhl na krajském úřadě již třetí ročník semináře k tématu veřejné dopravy. Seminář pořádá pravidelně oddělní dopravní obslužnosti jako příspěvek Ústeckého kraje k „Evropskému týdnu mobility“
 

 
 

Tisková zpráva z 22. září 2010

 

Pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové proběhl na krajském úřadě již třetí ročník semináře k tématu veřejné dopravy. Seminář pořádá pravidelně oddělní dopravní obslužnosti jako příspěvek Ústeckého kraje k „Evropskému týdnu mobility“, který se letos v Evropě koná již podeváté.

Evropský týden mobility je osvětová kampaň pro občany měst, které opakovaně upozorňuje na problémy se stále narůstající individuální automobilovou dopravou. Proto bylo cílem semináře vysvětlit a dokázat, že zejména díky účelnému plánování a organizaci dopravy je možné se do měst efektivně dostávat i veřejnou dopravou.

Úvodní slovo pronesl Petr Mojžíš z komise dopravy: „Dnešní trend optimalizace dopravy klade důraz na podrobné analýzy dat přímo z provozu. Tímto přístupem se eliminují diskuse nad mnohdy nereálnými přáními občanů a snadněji se dosahuje přijatelných kompromisů jak z hlediska dopravní provázanosti, tak v dnešní době všudypřítomného hlediska ekonomického.“

František Vichta z Ministerstva dopravy ČR informoval účastníky nejen o novém zákoně o veřejných službách v přepravě cestujících, ale také o tom, jak je v oblasti dopravy důležité dlouhodobé plánování. O koncepci železničních vozidel v návaznosti na vývoj dopravy v současnosti pohovořil Jiří Pohl ze společnosti Siemens Kolejová vozidla. Pracovníci oddělení dopravní obslužnosti také přinesli informace o změnách v dopravním konceptu v Ústeckém kraji v příštím roce.

Letošní ročník semináře zaznamenal větší zájem z řad oslovených a mezi posluchači bylo vidět široké spektrum profesí spojených s dopravou. Ústecký kraj hodlá i nadále v tradici odborných seminářů pokračovat a přinášet zájemcům aktuální informace o dopravní obslužnosti.

 

1
Seminář se setkal s velkým ohlasem odborné veřejnosti

2
František Vichta z Ministerstva dopravy ČR mluvil o novém zákoně o veřejných službách v přepravě cestujících

3
S příspěvkem vystoupil také hlavní organizátor semináře Jakub Jeřábek z Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 22.9.2010 / 22.9.2010 | Účinnost do: 31.12.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém