Orientační nabídka


 

Dopravní obslužnost v době stávky dne 16.6.2011

Stávka
Vážení cestující, ve čtvrtek 16.6.2011 je ohlášena 24hodinová stávka dopravních odborů, která ovlivní dopravní obslužnost v Ústeckém kraji. Monitorujeme pro Vás aktuální vývoj situace a průběžně zde budeme informovat o předpokládaných dopadech.
Aktualizováno 15.6.2011 v 17:50
 

 
 

Železniční doprava – České dráhy a.s.
Vlaky od 0:00 hodin do 23:59 budou zastaveny na všech regionálních linkách i na dálkových a mezinárodních spojích.

Na lokálních tratích nebude zavedena alternativní doprava v podobě náhradních autobusů.
Na tratích 090 a 130 zavádí dopravce ČD alternativní dopravu v podobě autobusů za část vlaků linky U1 v úseku Děčín - Ústí n.L. - Most - Chomutov, a vlaků linky U4 v úseku Ústí nad Labem - Lovosice.
Seznam vlaků, které budou pokryty vypravením autobusů alternativní dopravy naleznete v tomto dokumentu.


Cestujícím doporučujeme vyhledat alternativou v regionálních autobusových linkách, které i v době stávky jezdí dle platných jízdních řádů.

 

Železniční doprava – vlaky TRILEX (Rybniště/Seifhennersdorf – Varnsdorf – Zittau – Liberec)
Vlaky Trilex budou v úseku mezi Libercem - Žitavou a Großschönau – Varnsdorfem – Rybništem / Seifhennersdorfem nahrazeny autobusy z důvodu stávky personálu ČD zajišťujícího provoz dráhy na českém úseku. Mezi Žitavou a Großschönau bude nasazen vlak s jízdními časy dle platného jízdního řádu.

Náhradní autobusová doprava mezi Seifhennerdorfem / Rybništěm - Varnsdorfem - Großschönau jezdí dle platného vlakového jízdního řádu. 
Mezi Varnsdorfem a Rybništěm budou obsluhovány zastávky:  Dolní Podluží (autobusová zastávka Dolní Podluží žel. stanice), Jiřetín pod Jedlovou (autobusová zastávka Dolní Podluží kino), Horní Podluží (na odbočce k vlakové zastávce)

V úseku v Libereckém kraji budou zavedeny dvě autobusové linky:

Pro cestující na delší vzdálenost je zaveden přímý autobus ze Žitavy přes Hrádek nad Nisou do Liberce. Autobus bude dodatečně stavět na zastávce Bílý Kostel křižovatka, ve směru Liberec - Hrádek nad Nisou bude zajíždět také do Chrastavy. Autobus pojede dle platného vlakového jízdního řádu se zajištěným přestupem do vlaku v Žitavě.

Zastávkový autobus Hrádek nad Nisou a Liberec obsluhuje zastávky: Hrádek nad Nisou (žel.nádraží), Chotyně (u mostu), Bílý Kostel (žel. zastávka), Bílý Kostel (škola), Bílý Kostel (křižovatka), Chrastava, Chrastava-Andělská Hora. Zastávky Machnín a Machnín hrad nejsou obsluhovány!
Předpokládané zpoždění je  10-15 minut na příjezdu do cílových stanic. Pokud cestující jedoucí zastávkovým autobusem ve směru z Liberce do Hrádku nad Nisou bude chtít pokračovat dále do Žitavy a Varnsdorfu, musí vyčkat na následující spoj přímého autobusu zajišťujícího spojení do Žitavy k vlaku. V opačném směru bude v Hrádku nad Nisou mezi přímým autobusem z Žitavy a zastávkovým autobusem návaznost zachována.                  


Regionální autobusová doprava
Všechny linky provozované na území Ústeckého kraje našimi smluvními partnery
(Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova, Autobusová doprava Podbořany, Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, Dopravní podnik města Děčína, Autobusy Karlovy Vary, ČSAD Slaný, Autobusy Kavka, Veolia Transport Teplice, BusLine) budou jezdit dle platných jízdních řádů. Výjimkou je Dopravní podnik města Ústí nad Labem, kde není situace jednoznačná a je možné částečné omezení provozu (viz. níže).

Městská a příměstská hromadná doprava v kraji
Ve všech městech s MHD, příp. příměstskou dopravou s výjimkou Ústí nad Labem bude doprava zajištěna dle platných jízdních řádů.

Městská a příměstská doprava Ústí nad Labem
Dle aktuálního vývoje dojde k částečnému omezení přepravní nabídky na autobusových a trolejbusových linkách. Přesný rozsah jedoucích a nejedoucích linek a spojů naleznete na webu dopravce (
http://www.dpmul.cz/index.php?art=4599). Případná stávka zasáhne nejen MHD, ale i příměstskou dopravu do okolních obcí a měst objednávanou Ústeckým krajem (linky 2,3,4,6,7,11,12,15,18,19). U části linek by mělo dojít k omezení případně zastavení provozu, ale tak, aby byla do všech obcí částečně doprava zajištěna. Stanovisko dopravce k situace najdete na přiloženém letáku http://www.dpmul.cz/download.php?idx=4597


Jak cestující z příměstských oblastí tak cestující města Ústí nad Labem mají možnost využít některé z regionálních linek objednávaných Ústeckým krajem:

- směr Beethovenova – Městský stadion – Lipová – Obchodní centrum Všebořice – Chlumec
Linka 451 – interval ve špičce 60 minut, dopoledne a večer 120 minut

- směr Beethovenova – Městský stadion – Božtěšice – Strážky
Linka 452 – interval ve špičce 60 minut, dopoledne a večer 120 minut

- směr Hilarova – Elba
Linka 453 a 456 – interval ve špičce 30 – 60 minut, dopoledne a večer cca 120 minut

- směr Pivovar – Neštěmice – Mojžíř
Linka 457 – pouze 5x za den

- směr Olšinky – Svádov
Linky 458 a 459 – interval ve špičce 20 – 30 minut, dopoledne a večer cca 60 minut

- směr Kamenný Vrch – Kojetice
Linka 460 – 8x za den

- směr Na Luhách – Staré Předlice – Chabařovice – Přestanov
Linky 475, 485 a 504 – interval 120 minut, ve špičce cca 60 – 90 minut

Platí tarif pro linkovou dopravu dopravců Busline a.s., DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s.; obyčejné jízdné po území města orientačně 8 – 12 Kč, pro Mojžíř, Přestanov, Chabařovice, Chlumec max. 16 Kč.

   
Spojení Ústí nad Labem – Teplice
Lze využít regionální autobusové linky:
137 (ze Severní Terasy/Mas.nemeocnice přes Chlumec)
475 (z aut. nádr. přes Chabařovice do Krupky s přestupem na MHD do Teplic)
485 (z aut. nádr. přes Chabařovice a Modlany
504 (z aut. nádr. přes Chabařovice a Krupku
Do nabídky lze zahrnout také linky 123,139 a 148 z Chlumce (přes Krupku) v závislosti na rozsahu zachování provozu linky 11, která tvoří v Chlumci návazné spoje, případně linky 12.

Podrobné informace o nabídce v jízdních řádech:

http://doprava.kr-ustecky.cz (sekce Jízdní řády)

nebo vyhledání spojení na www.idos.cz (v době stávky nutno zapnout jen autobusový jízdní řád)



 
Zodpovídá: Jan Maxa
Vytvořeno / změněno: 15.6.2011 / 15.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém