Orientační nabídka


 

Dopravní podnik Ústeckého kraje, a. s. není firmou zřizovanou krajskou samosprávou

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj trvá na stanovisku, že se soukromou firmou Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s., se sídlem v Praze, nemá nic společného. Kraj tuto společnost nezaložil ji a ani v ní nemá obchodní podíl či jiné aktivity. Dopravní služby pod touto firmou neposkytuje a ani negarantuje Ústecký kraj jako jednotka územní samosprávy.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 30. 12. 2004

 

Dopravní podnik Ústeckého kraje, a. s. není firmou zřizovanou krajskou samosprávou

 

Ústecký kraj trvá na stanovisku, obsaženém v tiskové zprávě ze dne 2. prosince 2004 (Ústecký kraj se distancuje od názvu Dopravní podnik Ústeckého kraje, a. s.), v němž se uvádí, že se soukromou firmou Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s., se sídlem v Praze, nemá nic společného, nezaložil ji a ani v ní nemá obchodní podíl či jiné aktivity. Jak bylo ve zmiňované zprávě uvedeno, zejména cestující mohli být uvedeni v omyl, pokud by se domnívali, že dopravní služby pod touto firmou poskytuje či garantuje Ústecký kraj jako jednotka územní samosprávy.

Přestože Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s., ve svém stanovisku z 16. prosince 2004 tvrdí, že nový název firmy veřejnost nebo ostatní dopravce v omyl neuvádí a tvrzení v tiskové zprávě ze dne 2. prosince 2004 považuje za nepravdivé, Ústecký kraj zaznamenal řadu dotazů, z nichž jednoznačně vyplývá, že veřejnost tuto firmu považuje za subjekt řízený krajskou samosprávou, jako je tomu například v případě Správy a údržby silnic Ústeckého kraje. Dokládají to například dotazy starostů v okrese Děčín, kde Dopravní podnik města Děčína, a.s., musel již v listopadu 2004 obcím vysvětlovat, že nevznikl žádný nový krajský subjekt, jehož by snad měl být součástí. Podobný dotaz byl vznesen také na jednání zástupců Krajského úřadu Ústeckého kraje, odboru dopravy a silničního hospodářství, se starosty obcí Lounska dne 1. 11. 2004. Podobně několik telefonických dotazů v omyl uvedených občanů vyřizovalo oddělení informací a styku s veřejností kanceláře hejtmana Ústeckého kraje.

 

příloha:

Vyjádření Dopravního podniku Ústeckého kraje, a.s., k tiskové zprávě Ústeckého kraje ze dne 2. 12. 2004 (přepis)

                                                                                                           V Ústí nad Labem dne 16.12. 2004

„Tisková mluvčí Ústeckého kraje Mgr. Romana Žatecká uveřejnila dne 3.12.2004 tiskovou zprávu ze dne 2. 12. 2004 označenou názvem „Ústecký kraj se distancuje od názvu Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s.“. Společnost Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. jako jedna z nástupnických společností ČSAD BUS Ústí nad Labem, a.s. byla vyčleněna v souladu s požadavky EU pro zajišťování dopravní obslužnosti v Ústeckém kraji. Firma Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. proto naprosto věrně a pravdivě vyjadřuje skutečnou činnost obchodní společnosti, jakož i region kde tato obchodní společnost aktivně působí a bude působit při uspokojování dopravních potřeb cestujících.

Firma Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s.byla vybrána plně v souladu s příslušnými předpisy České republiky i Evropské unie. Zápis firmy Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. do obchodního rejstříku byl pravomocně povolen rozhodnutím věcně a místně příslušného soudu a je tedy společností Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. užívám zcela po právu. Vzhledem k tomu, že Ústecký kraj jako územně samosprávný celek nemá jakékoli výhradní právo k užívání zeměpisného označení, je postup společnosti Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. v souladu s právem. Užití firmy Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. tak neuvádí v omyl ani veřejnost, ani ostatní dopravce, jak bylo nepravdivě uvedeno v tiskové zprávě Ústeckého kraje ze dne 2. 12. 2004.“

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.1.2005 / 6.1.2005 | Zveřejnit od-do: 6.1.2005-6.2.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém