Orientační nabídka


 

Dotační tituly kraje podpoří místní kulturu, sport, obce a kontaktní centra

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Dotační tituly kraje podpoří místní kulturu, sport, obce a kontaktní centra

Tisková zpráva ze dne 14.6.2002

Divadla v Ústí nad Labem a v Mostě, Severočeská filharmonie, místní kulturní aktivity v městech a obcích Ústeckého kraje – tudy se bude ubírat dotační politika Ústeckého kraje v oblasti kultury. Jak upřesnil krajský hejtman Jiří Šulc: „Chceme podporovat aktivity vyvíjené obyvateli tohoto kraje, nikoli hostující pražské soubory.“ Pokud tento záměr Rady Ústeckého kraje schválí zastupitelé, bude k dalším krajem dotovaným aktivitám patřit ještě podpora malých obcí s vysokou nezaměstnaností, sportovní aktivity mládeže a prevence negativních jevů. Rada Ústeckého kraje dále navrhne zastupitelům vyčlenit  na jmenované dotační tituly pro letošní rok celkem 11 miliónů korun z nespecifikované rezervy.

Největší část dotací, celkem 5 miliónů korun, je pro obce s vysokou nezaměstnaností. „Chceme pomoci především obcím v horách nebo v zemědělských oblastech, které se mnohdy dostávají až do existenčních problémů a vzhledem ke své neatraktivní poloze mají jenom velmi omezené možnosti na změnu k lepšímu. Nezaměstnanost tu mnohdy přesahuje 20 procent,“ doplnil hejtman Šulc. Program podpory obcí do 5000 obyvatel s vysokou nezaměstnaností počítá s podporou malého a středního podnikání, výstavby infrastruktury pro podnikání, podnikatelských a inovačních center, oživení starých nevyužívaných průmyslových budov a areálů a další aktivit. Dotační tituly navržené Radou Ústeckého kraje dále pamatují na sportovní a tělovýchovné aktivity mládeže a byl také vytvořen další dotační titul s názvem Prevence negativních jevů souvisejících se sociálním vyloučením, v němž bude 1 milión korun určený například na podporu činnosti kontaktních center.

Návrh dotačních titulů i konkrétních částek na jejich naplnění, který schválila rada kraje,  bude ještě předložen 26. června Zastupitelstvu Ústeckého kraje ke schválení.

    

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.6.2002 / 14.6.2002 | Zveřejnit od-do: 14.6.2002-14.9.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém