Orientační nabídka


 

DPÚK očerňuje Ústecký kraj v očích veřejnosti

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s. (DPÚK) zahájil nevybíravou mediální kampaň proti Ústeckému kraji a hejtmanu Jiřímu Šulcovi. Pomocí zkreslených nebo nepravdivých informací se snaží mást a dezinformovat veřejnost.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14.2.2006

 

 

DPÚK očerňuje Ústecký kraj v očích veřejnosti

 

 

Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s. (DPÚK) zahájil nevybíravou mediální kampaň proti Ústeckému kraji a hejtmanu Jiřímu Šulcovi. Pomocí zkreslených nebo nepravdivých informací se snaží mást a dezinformovat veřejnost. „Dopravní podnik na jedné straně volá po dialogu a chce jednat, na druhé straně Ústecký kraj očerňuje v letácích rozvěšených na autobusových zastávkách. Myslím, že tento způsob komunikace vypovídá mnohé o tom, jak se DPÚK staví k našemu kraji. Je to zvláštní, vezmete li v úvahu, že právě Ústecký kraj dává tomuto dopravci nejvíc práce,“ poznamenal hejtman Jiří Šulc.

  Tím, že Ústecký kraj vypověděl smlouvu o závazku veřejné služby ve veřejné linkové dopravě s DPÚK využil svého smlouvou i zákonem přiznaného práva. Pokud kraj nepřistoupil na přemrštěné požadavky vyžadované dopravcem, učinil tak proto, že hájí zájmy občanů a snaží se efektivně hospodařit s veřejnými prostředky. Hlavní podíl na nedohodě mezi DPÚK mají především neúměrné finanční požadavky tohoto dopravce a jeho snaha diktovat kraji, za kolik a v jakém rozsahu má u něj objednat veřejnou autobusovou dopravu. „Rozsah dopravní obslužnosti, který navrhoval kraj byl obdobný jako v loňském roce. Náš návrh dával občanům jistotu, že se dostanou do práce, škol, k lékaři nebo na úřady. Zároveň poskytoval společnosti DPÚK i jejím zaměstnancům jistotu a perspektivu. Požadavky dopravce jsou nemravné. Požaduje oproti loňskému roku o 130 milionů korun víc a to je pro kraj nepřijatelné. Neznám nikoho komu by se líbilo kdyby mu majitel domu ve kterém bydlí, před vánocemi oznámil že zvyšuje nájemné o 72%. Každý rozumný člověk by, pokud by se s majitelem nedohodl, hledal jiný byt. A situace v níž byl kraj, je obdobná. Oněch 130 milionů bychom museli sebrat našim školám, nemocnicím a ústavům sociální péče, zařízením, která slouží všem občanům našeho kraje,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

DPÚK ve svých letácích zcela nesmyslně podsouvá hejtmanu Jiřímu Šulcovi, že po tomto dopravci požadoval zrušení linek a nenakupování nových autobusů. „Nikdy jsem po DPÚK nic takového nepožadoval. Z těchto výroků je zřejmá snaha DPÚK vztáhnout celý problém na mou osobu. Nemíním takovému nátlaku ustoupit a nechat soukromou společnost aby kraji diktovala, kolik jí má dát ze svého rozpočtu peněz. Pokud DPUK chce nakupovat autobusy, nebráním mu v tom a budu rád, když jimi budou občané kraje cestovat. Dopravce však nemůže po kraji a jeho občanech chtít, aby mu je zaplatili. Jako každá jiná firma si i DPÚK musí na své autobusy vydělat, místo toho se však na ně snaží dostat peníze z veřejných prostředků,“  poznamenal hejtman Jiří Šulc.

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 737 203 663

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.2.2006 / 14.2.2006 | Zveřejnit od-do: 14.2.2006-14.3.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém