Orientační nabídka


 

Druhý farmářský trh v Chomutově v sobotu 28. května

sft
Po měsíci se Severočeské farmářské trhy (SFT) vrací v sobotu 28. května na chomutovské náměstí 1. máje. Protože zájem návštěvníků byl na prvním trhu obrovský, přivedou pořadatelé nové, další prodejce a celkový počet stánku bude minimálně 30 a pokryjí celé náměstí.Podívejte se na video z minulých trhů.
 

 
 

A na co se můžete těšit?

Kromě již známých řezníků, mlékařů a pekařů, kteří budou doplněni dalšími prodejci tohoto sortimentu, bude daleko větší zastoupení zelinářů s první letošní úrodou salátu, ředkviček, kedluben, brambor a květáku, ale stále také ještě se sazeničkami kytiček a zeleniny. Nebudou chybět první české jahody, oblíbené žampióny a další houby od společnosti AvesCo, med a další včelí produkty od místních včelařů, víno, mošty a ovocné šťávy nebo rozmanité koření. Nově přijedou i skvělé Mostecké těstoviny, výrobky z ryb od firmy Diana Fish, vyhlášené ovčí, kozí a kravské sýry z farmy Držovice nebo nakládané hermelíny a utopenci od sdružení Portus, ale třeba také žatecké pivo a spousta dalších.

 

Přijďte brzy, ať si můžete vybírat ze široké nabídky a protože je připraveno i bohaté občerstvení, tak i nalačno. Začínáme v 8.00.

 

SFT poté pokračují příští sobotu 4. června v Ústí nad Labem na Severní Terase.

 

Projekt Severočeských farmářských trhů SFT, které pořádá občanské sdružení Český um – Artificium Bohemicum pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a za podpory Krajské agrární komory Ústeckého kraje a jehož patronem je společnost Czech Coal, a. s.,

počítá letos s pravidelnými akcemi ve třech městech – v Ústí nad Labem, Chomutově a Mostě. Cílem SFT je umožnit lidem v Ústeckém kraji pohodlně a pravidelně nakupovat od prvovýrobců či prověřených dodavatelů čerstvé a kvalitní potraviny s převahou těch z lokálních zdrojů. Lidé tak mohou poznat svého dodavatele a díky přímému kontaktu spoluvytvářet a ovlivňovat nabídku na trhu.

 

Průběžně můžete sledovat informace na www.severoceskefarmarsketrhy.cz.

Další videoreportáže z Ústeckého kraje najdete na webové televizi www.u-tv.cz.

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 26.5.2011 / 26.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém