Orientační nabídka


 

Dvacet tisíc za nejlepší závěrečnou práci přihlášenou do konce srpna

1
Autory nejlepších letošních bakalářských a diplomových prací z vysokých škol v Ústeckém kraji čeká velmi příjemná odměna. Téma ale musí být „krajské“. Dvacet tisíc korun za první, deset tisíc za druhé a pět tisíc korun za třetí místo. Taková je výše finanční odměny pro ty, jejichž práce se umístí v Soutěži závěrečných prací absolventů vysokých škol v Ústeckém kraji.
 

 
 

Soutěž vyhlášená Krajskou hospodářskou komorou, Ústeckým krajem a poradenskou firmou Asistenční centrum, a. s., má dvě kategorie. První patří nej­lepším bakalářským pracím, druhá nejlepším diplomovým pracím, a to nezávisle na formě studia. Odměnu získají tři nejlepší práce z každé kategorie. Podmínkou je ovšem i tematické zaměření na Ústecký kraj.

Diplomky „za honorář“

Závěr akademického roku 2010–2011 je zároveň prvním rokem této soutěže. Jejím smyslem je pod­pora prestiže vysokého školství v Ústeckém kraji, ale také ocenění nejlepších prací zaměřených na rozvoj Ústeckého kraje. „Doufáme, že akce přispěje k upevnění vztahu studentů k Ústeckému kraji,“ řekl Petr Jakubec, krajský radní pro oblast školství.

O vítězích rozhodne komise, složená ze zástupců pořadatelů a zástupců Rady pro rozvoj lidských zdrojů Ústeckého kraje.

Po ukončení letošního ročníku bude na řadě po­řadatelské zhodnocení průběhu soutěže a úprava pravidel a podmínek pro ročník následující, v da­nou chvíli už na základě praktických zkušeností z letošního roku.

„Pro všechny následující ročníky počítáme s motivač­ním zapojením studentů, a to především vyhlášením druhého ročníku soutěže již v době výběru témat zá­věrečných prací,“ dodal František Jochman, místopředseda Krajské rady pro rozvoj lidských zdrojů.

Téma: Rozvoj kraje

Pravidla soutěže stanovují, že student, který se zúčastní, musí mít bydliště v Ústeckém kraji, ab­solvuje zde prezenční či kombinované studium na vysoké škole a obhájí závěrečnou práci daného akademického roku.

Téma hodnocené práce se musí týkat rozvoje Ús­teckého kraje. A to konkrétně hospodářského a ekonomického rozvoje, cestovního ruchu v Ús­teckém kraji nebo výzkumně-vývojového potenci­álu kraje. Podmínky také obsahují upozornění, že prospěch studenta nepatří mezi kritéria pro hod­nocení práce.

Každá fakulta zvlášť

Po schválení stanov soutěže Představenstvem Kraj­ské hospodářské komory Ústeckého kraje a Radou pro rozvoj lidských zdrojů Ústeckého kraje obdr­žela výzvu k nominaci prací svých studentů praco­viště vysokých škol působících v kraji. Záštitu nad soutěží převzal Petr Jakubec, člen Rady Ústeckého kraje pro oblast školství. Nominace tří bakalářských a tří diplomových prací, které splňují výše uvedená kritéria a jsou zajímavé a inovativní, platí za každou fakultu zvlášť.

Nominace končí se srpnem

Pro účast v Soutěži závěrečných prací absol­ventů vysokých škol v Ústeckém kraji musí vyzvané školy odevzdat nominované závěreč­né práce na úřad Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje do 31. 8. 2011. Do konce září pak zasedne hodnotící komise, složená ze zá­stupců Krajské hospodářské komory Ústecké­ho kraje, Asistenčního centra, a. s. a zástupců Rady pro rozvoj lidských zdrojů Ústeckého kraje.

Na konci října se pak uskuteční slavnostní vyhláše­ní výsledků soutěže v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje.

 

 

Kontakt: Bc. Martina Francírková, ředitelka úřadu KHK Ústeckého kraje

tel.:      477 011 122

mobil:   777 677 171

e-mail: francirkova@khk-usti.cz

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 1.7.2011 / 1.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém