Orientační nabídka


 

Dvě komise v Bruselu za účasti Ústeckého kraje

1
Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová se jako řádná členka Výboru regionů zúčastnila také zasedání komise ENVE, tj. Komise Výboru regionů pro životní prostředí, energetiku a výzkum.
 

 
 

Tisková zpráva z 3. května 2010

 

Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová se jako řádná členka Výboru regionů zúčastnila také zasedání komise ENVE, tj. Komise Výboru regionů pro životní prostředí, energetiku a výzkum.

Na programu jednání bylo téma EU a mezinárodní biologická rozmanitost po r. 2010. Protože je rok 2010 vyhlášen OSN jako rok biodiverzity, Ústecký kraj připravuje v rámci místní aktivity Open Days 2010 odborný workshop právě na téma biodiverzita (mezi řečníky by se měli objevit také zástupci Evropské komise, Výboru regionů a dalších zahraničních krajů)

 

Dále se projednával plán vnějších aktivit komise ENVE v 2. pololetí r. 2010. Do užšího kola se dostaly tři návrhy: návrh Ústeckého kraje (studijní návštěva ÚK za cílem představení nejlepších praktik při řešení rekultivace, revitalizace a resocializace krajiny postižené důlní těžbou, krajina kontrastů), návrh rumunské župy Prahova a návrh itálské Sardinie. Na zasedání měla hejtmanka Jana Vaňhová prezentaci, ve které pozvala přítomné členy komise ENVE do Ústeckého kraje. Přestože nakonec zvítězil návrh Sardinie, koordinátor politické skupiny PES, jejíž je hejtmanka Vaňhová členkou, se na Ústecký kraj obrátil s prosbou o předložení stejného návrhu i v příštím roce. Hejtmanka byla také politickou frakcí vyzvána, aby se stala zpravodajkou na témata, ve kterých kraj vyniká (např. již zmiňované rekultivace, energetika).

 

V rámci tématu Úloha místních a regionálních orgánů v budoucí politice životního prostředí se mimo jiné hovořilo o nutnosti přípravy aktualizace 6. Akčního programu EU pro životní prostředí.

 

Zasedání komise ENVE se podíleli též další členové české národní delegace – hejtman Karlovarského kraje Novotný, hejtman Libereckého kraje Eichler a náhradník za Svazu měst a obcí.

Další zasedání komise ENVE bude výjezdní a uskuteční se v kyperském Limassolu ve dnech 28. a 29. 6. 2010.

 

Dále se hejtmanka zúčastní také zasedání komise NAT, tj. Komise Výboru regionů pro přírodní zdroje.

Na programu je návrh stanoviska VR z vlastní iniciativy Budoucnost společné zemědělské politiky po r. 2013, návrh stanoviska ke sdělení Komise Radě a Evropskému parlamentu – Cesta k integrované námořní politice za účelem lepší správy Středozemního moře a plán vnějších aktivit komise NAT v 2. pololetí r. 2010.

 

Připravila:

Zastoupení Ústeckého kraje v Bruselu a tiskové oddělení

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

tel. 475 657 726

 

1
Hejtmanka Jana Vaňhová na zasedání komise ENVE

2

3

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 3.5.2010 / 3.5.2010 | Účinnost do: 31.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém