Orientační nabídka


 

Dveře nově rekonstruované Konzervatoře v Teplicích se brzy otevřou

xx
Výsledkem velmi čilého stavebního ruchu jsou nové prostory teplické konzervatoře. Práce byly zahájeny v březnu loňského roku a nyní již dospěly ke svému závěru. V současné době konzervatoř přebírá hotovou stavbu a dolaďují se detaily.
 

 
 

Ke škole přilehající budova, která patří konzervatoři již od roku 1995, nebyla využívána pro její velmi špatný technický stav. Proto se představitelé Ústeckého kraje rozhodli pro její rekonstrukci s cílem rozšířit prostory velmi prestižní školy Ústeckého kraje. Uvnitř budovy ve zbrusu novém kabátě se nyní nachází velký sál, který bude sloužit především jako zkušebna orchestru, a dále učebny pro individuální výuku hry na hudební nástroje. Vše je vybaveno vzduchotechnikou. Prosklené schodiště s výtahem propojí rekonstruovanou budovu se sousedním objektem konzervatoře. Do zbylého místa v husté zástavbě se vklínila i zcela nová pětipodlažní přístavba s dalšími učebnami, režijní místností a technickým zázemím. Součástí stavební činnosti byla také úprava přiléhajících dvorů. „Je to velký posun k lepšímu! Nové prostory umožní našim žákům lépe se připravovat na povolání hudebníků a pěvců,“ řekl spokojený ředitel teplické konzervatoře Mgr. Milan Kubík.

Investiční akce by se neuskutečnila nebýt dotace ze strukturálních fondů. Regionální rada regionu Severozápad přislíbila dotaci až 94, 9 mil. korun. OÁZA, jak studenti zbrusu novou budovu pojmenovali, začne sloužit od 1. září 2011. Veřejnosti však bude nová budova představena již v polovině června při slavnostním otevření.

1
Hlavní budova

a
Nová zkušebna orchestru

y
Z průběhu rekonstrukce

a

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 8.6.2011 / 8.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém