Orientační nabídka


 

Ekologická konference představila trendy v oblasti výchovy a novou soutěž

001
V prostorách Gotického hradu v Litoměřicích se dnes konala Krajská konference enviromentální výchovy, vzdělávání a osvěty a zároveň 13. setkání škol a institucí Ústeckého kraje, které se věnují rozvoji ekologické výchovy. Zhruba sto přítomných hostů na akci přivítala náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová, která má školství na starosti.
Tisková zpráva ze dne 1. listopadu 2013
 

 
 

Jedním z bodů konference bylo předání Ceny Veroniky Svobodové, která se uděluje za přínos v oblasti ekologické výchovy. Obdržela ji učitelka Základní školy Karla IV. v Ústí nad Labem Věra Zímová, jejíž aktivity přispěly k získání titulu Ekoškola. Pravidelně se zapojuje do ekologických projektů, např. Sever školám, školy sobě, Region či Recyklobraní a dalších. Chloubou učitelky je školní zahrada, o kterou pečuje v průběhu celého roku a kterou využívá při vyučování přírodopisu.

Zároveň byla při příležitosti konference vyhlášena nová ekologická soutěž pro žáky EKO-KOUMÁK 2014. Její smysl spočívá ve vypracování projektu, který pomůže zlepšit životní prostředí v blízkém okolí. Vítěz získá finanční odměnu a také se může těšit na realizaci svého navrženého projektu. Podrobnosti o soutěži a jejích pravidlech jsou k dispozici v přiložené příloze.

„Slovo PROJEKT se v současné době prolíná naším životem téměř denně. Pojďme proto našim dětem dát možnost, aby si jeho vypracování vyzkoušely na vlastní kůži. Ať poznají, jaké to je dát vše potřebné dohromady, a ať zjistí, jak je to náročné. Jejich úkolem bude vymyslet, co by se dalo v jejich okolí zlepšit, a na základě toho zpracovat a navrhnout projekt, který bude dávat smysl a pomůže životnímu prostředí,“ řekla k soutěži Jana Vaňhová.

Pro účastníky krajské konference byl připraven dopolední a odpolední program. Dopoledne zahrnovalo řadu odborných seminářů v prostorách gotického hradu, např. od společnosti EKO-KOM, od občanského sdružení Ekodomov či přímo od Odboru životního prostředí Krajského úřadu Ústeckého kraje. Odpolední část, tzv. burza nápadů a námětů, se odehrává na Základní škole Na Valech v Litoměřicích a je zaměřena na praktické dílny, kde se mohou účastníci konference, především tedy učitelé, seznámit s různými aktivitami, které jim pomohou přiblížit ekologické principy dětem, ať už v mateřských, základních či středních školách.

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Cenu Veroniky Svobodové předala Jana Vaňhová učitelce přírodopisu Věře Zímové (vpravo).

01
Cenu vyhlásila Ivana Poláčková, vedoucí střediska Sever Litoměřice.

01
Náměstkyně hejtmana seznámila přítomné s novou ekologickou soutěží EKO-KOUMÁK 2014.

01
Účastníci konference

01
Přednášel Tomáš Hodek z občanského sdružení Ekodomov...

01
...a také Daniel Engel, vedoucí oddělení zemědělství Odboru životního prostředí a zemědělství KÚÚK.

01
Petr Kuhn ze společnosti EKO-KOM ukazuje náměstkyni různé materiály.

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 1.11.2013 / 1.11.2013 | Účinnost do: 1.12.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém