Orientační nabídka


 

Ekologické trekkingové kolo putuje do Loun

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ekologické trekkingové kolo putuje do Loun
Hlavní cenu tipovací soutěže o trekkingové kolo, pořádané v rámci informační kampaně "Novoroční předsevzetí pro třídění odpadů v domácnosti", převzala z rukou člena Rady Ústeckého kraje Antonína Terbera Alena Polanská z Loun. Od prosince 2005 do 15. února 2006 bylo v rámci kampaně do domácností z Ústeckého kraje distribuováno 250 tisíc letáků, propagujících třídění domácího odpadu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15.3.2006

 

Ekologické trekkingové kolo putuje do Loun

 

Hlavní cenu tipovací soutěže o trekkingové kolo, pořádané v rámci informační kampaně „Novoroční předsevzetí pro třídění odpadů v domácnosti“, převzala z rukou člena Rady Ústeckého kraje Antonína Terbera Alena Polanská z Loun. Od prosince 2005 do 15. února 2006 bylo v rámci kampaně do domácností z Ústeckého kraje distribuováno 250 tisíc letáků, propagujících třídění domácího odpadu. Výherkyně z Loun byla jednou ze 1047 účastníků, kteří formou sms zprávy odpověděli do 15. února 2006 na otázku z informačního letáku: „Kolik sešlápnutých 1,5l PET lahví se vejde do přiloženého sáčku?“ 

V průběhu soutěže dorazilo celkem 352 správných odpovědí, ze kterých bylo vylosováno 50 sms, jejichž autoři vyhráli zajímavé ceny. Vedle nejvyšší výhry – trekkingového kola pro paní Alenu Polanskou, bylo dne 28. února 2006 vylosováno 10 výherců sad mobilních telefonů a 39 výherců sad barevných košů na domácí separaci odpadů.

„Pochopitelně jsem přiložený plastikový sáček  v duchu zadání soutěže vyzkoušel a vycházela mi odpověď  B, tedy 20 pet lahví. Ale sms jsem neposílal, jednak pro mne není třídění domácího odpadu nic výjimečného a za druhé, nebylo by to čestné, od patrona kampaně se neočekává, že se zúčastní losování o hlavní ceny. Daleko větším pocitem spokojenosti mě naplňuje ohlas této kampaně. Zvláště nyní, v době, kdy usilujeme o likvidací černých skládek nelegálně dováženého komunálního odpadu se SRN. Věřím, že i díky této kampani na občany doléhá nutnost osobního přístupu k otázce nakládání s domácím odpadem naléhavěji, s větším důrazem. Sami vidíme, kam může vést nejen laxnost státních orgánů, ale především nevšímavost a lhostejnost k životnímu prostředí v našem nejbližším okolí,“ uvedl Antonín Terber. 

Projekt „Intenzifikace odděleného sběru v Ústeckém kraji“, který je připravován ve spolupráci Ústeckého kraje jako nositele projektu, a autorizovanou obalovou společností EKO-KOM a.s. byl v Ústeckém kraji zahájen v roce 2005. Projekt vznikl s cílem přispět k vytvoření funkčního a efektivního systému odděleného sběru využitelných složek komunálních odpadů, zejména papíru, skla a plastů na území Ústeckého kraje, který umožní naplnit cíle stanovené Plánem odpadového hospodářství Ústeckého kraje. Pro letošní rok je v rozpočtu odboru životního prostředí a zemědělství krajského úřadu vyčleněna, v souladu s uzavřenou dohodou o spolupráci částka do 1 milionu korun. Za ně bude hrazena například příprava projektu pro podání žádosti do Operačního programu Infrastruktura „Vybudování a vybavení sběrných dvorů pro složky komunálního odpadu ve vybraných obcích Ústeckého kraje“, audity třídíren odpadu, pokračování informační kampaně k zapojení obcí a obyvatelstva do systému třídění a využívání komunálních odpadů s důrazem na třídění bílého skla.

V současné době je do třídění komunálního odpadu intenzivně zapojeno 320 měst a obcí Ústeckého kraje, díky projektu se do třídění odpadů zapojilo 31 obcí.

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788, janacik.f@kr-ustecky.cz

Přílohy tiskové zprávy:

Plán odpadového hospodářství Ústeckého kraje

Projekt Intenzifikace odděleného sběru v Ústeckém kraji

 

Doporučené odkazy ze stránek Ministerstva životního prostředí ČR

Stav životního prostředí v jednotlivých krajích České republiky v roce 2004

Statistická ročenka životního prostředí České republiky 2005

 

Alena Polanská mladší hlavní výhru hned vyzkoušela
Alena Polanská mladší hlavní výhru hned vyzkoušela

Hlavní cenu za správnou odpověď v krajské informační kampani propagující tříděný odpad přebíraly od Antonína Terbera Alena Polanská s dcerou
Hlavní cenu za správnou odpověď v krajské informační kampani propagující tříděný odpad přebíraly od Antonína Terbera Alena Polanská s dcerou

 

Odkazy

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.3.2006 / 15.3.2006 | Zveřejnit od-do: 15.3.2006-15.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém