Orientační nabídka


 

Ekonomický tým 2023 zná své vítěze

Evropská obchodní akademie v Děčíně pořádala krajské kolo soutěže Ekonomický tým 2023. Záštitu nad soutěží převzala radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková, která se také společně s primátorem města Děčína Jiřím Andělem zúčastnila slavnostního vyhlášení výsledků a předávání cen úspěšným týmům.
Tiskové zprávy ze dne 10. října 2023
01
 

 
 
Tříčlenné týmy žáků čtvrtých ročníků obchodních akademií našeho kraje poměřily své síly ve vědomostním testu a ve zpracování prezentace daného tématu dle vlastního uvážení (např. scénka, modelová situace, prezentace v PowerPointu). Test obsahoval 100 otázek z ekonomiky, účetnictví, informačních technologií a práva a společenských věd. Druhou část soutěže hodnotila odborná komise, kterou tvořili zástupci soutěžních škol, odborník z praxe a zástupce FSE UJEP. Z každé části mohly týmy získat až 100 bodů. Téma, které měli žáci zpracovat, bylo do poslední chvíle tajné. Znala jej pouze proděkanka pro rozvoj a kvalitu na FSE UJEP Lucie Povolná.

Konečné výsledky byly velmi vyrovnané, na třetím místě se umístil tým z Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy v Teplicích. Stříbrnou příčku obsadil tým žáků Obchodní akademie a jazykové školy s právem jazykové zkoušky v Ústí nad Labem. Vítězným týmem, který bude Ústecký kraj reprezentovat na celorepublikovém kole, se stal tým z Vyšší odborné školy ekonomické, sociální a zdravotnické, Obchodní akademie, Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy v Mostě. 

Evropskou obchodní akademii reprezentoval tým ve složení Karla Nechybová, Eliška Slavíková a Adam Doubrava. Ten se svou prezentací zavedení nového ekologicky šetrného výrobku obsadil krásné 4. místo.

1
1. místo - Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická školy v Mostě

 

2
2. místo - Obchodní akademie a jazyková škola s právem jazykové zkoušky v Ústí nad Labem

 

3
3. místo - Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola v Teplicích

 

4
Společná fotografie

 

ZDROJ: Evropská obchodní akademie Děčín
 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 10.10.2023 / 10.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém